Tuğba Polat

Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Uncu düzenlenen basın toplantısında Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş'nin kurulduğu günden bu tarafa yapmış olduğu çalışmalara ilişkin bilgilendirmede bulunarak 2023 İslam Ülkeleri Turizm Başkenti seçilen Şanlıurfa'da 30 civarında etkinlik planladıklarını açıkladı.

Kurulduğu günden bu tarafa ulusal ve uluslararası alanda Şanlıurfa turizmini tanıtan ve Şanlıurfa turizminin gelişmesi için bir çok fizibilite çalışması yaparak bazılarını hayata geçirilmesini gerçekleştiren Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A. Ş., Geçtiğimiz ay Bakü'de gerçekleştirilen İslam Ülkeleri İşbirliği Teşkilatı Turizm Bakanları toplantısında ' 2023 İslam Ülkeleri Turizm Başkenti' seçilen Şanlıurfa'nın özellikle inanç turizminde uluslararası tanınırlığını arttırmak için 30 civarında etkinlik planladı.

Şanlıurfa inanç turizmi için önemli değerlere sahip

Planlanan çalışmalara ve kurulduğu günden bu tarafa Şanlıurfa turizmine yönelik bilgilendirme toplantısında konuşan Şanlıurfa turizmi Geliştirme A. Ş. Genel Müdürü Mehmet Uncu; Şanlıurfa Hz. İbrahim'in doğduğu şehir olması itibarı ile İslam dünyası için önemli mekanlardan birisi. Bunu yanı sıra Hz. Adem'in tarım yaptığı, Hz. Şuayb'ın yaşadığı şehir olarak ta biliniyor. Bunu yanı sıra bir çok İslam medeniyetine ev sahipliği yapmış bir şehir. Bütün bunlarla Şanlıurfa inanç turizmi için önemli değerlere sahip. Bütün bunlardan hareketle 2023 İslam Dünyası Turizm Başkenti seçilen Şanlıurfa bu kapsamda önemli toplantı ve etkinlikleri ev sahipliği yapacaktır ve bu etkinlikler Şanlıurfa'nın İslam ülkeleri arasında tanınırlığını daha da arttıracaktır' dedi.

Şanlıurfa ve Türkiye'nin yanı sıra İslam dünyasına da önemli katkılar sunacaktır

'2023 İslam Ülkeleri Turizm Başkenti Şanlıurfa' payesinin hakkını vermek için ulusal ve uluslararası 30 civarında etkinliğin planlamasını yaptıklarını belirten Mehmet Uncu; '2023 İslam Dünyası Turizm Başkenti payesi çerçevesinde yapılacak çalışmalar Şanlıurfa, Türkiye ve tüm İslam Dünyası'na önemli katkılar sunacaktır. Özellikle tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinin üst düzey uluslararası boyutta olması gerekiyor. Tüm dikkatleri buraya çekecek toplantılar var. Organizasyon kapsamında 30 uluslararası boyutta etkinlik planlamış vaziyetteyiz. Bu çalışmalara ilişkin detaylar Sayın Valimizin önderliğinde ilgili ülkelerin temsilcilerinin de katılımı ile kamuoyu ile paylaşılacaktır. Etkinlikler arasında 'Uluslararası Helal Expo, Peygamberlerin izinde Şanlıurfa sempozyumu Halil İbrahim Buluşmaları, Eyyüp Peygamber Dünya Sabır Günü etkinlikleri İslam Dünyası Bilim İnsanları Sempozyumu, İslam Dünyası Sanayi ve Ticaret Odalarının bir araya getirecek toplantılar gibi İslam Dünyasının dikkatini buraya çekecek toplantı ve etkinlikler olacak' dedi.

24.08.2022 tarihi itibarıyla görevimi bırakıyorum.

Bilgilendirme toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Mehmet Uncu göreve geldiğinden bu tarafa ekip arkadaşları ile birlikte Şanlıurfa turizmin hak ettiği gelmesi için katkı sunmaya gayret ettiklerini belirterek; 24.08.2022 tarihi itibarıyla görevimi bırakıyorum. Bu süreç içerisinde bizlere haberleri katkı sunan siz değerli basın mensupları olmak üzere destek olan herkese teşekkür ediyorum' dedi.