Yüksel POLAT / Hatice Kübra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Hale Nur Güneş ile Meslek Dersi öğretmeni Nuriye Üner tarafından lise öğrencileri ve ortaokul öğrencileri ile Abla-Kardeş Projesini hayata geçirdiler.
Abla-Kardeş Projesi ile okulda birlik oluşmasını sağlamak, kardeşlik duygusunu geliştirmek ve öğrencilerin ilgi alanlarını genişletmelerine yardımcı olmak amacıyla 10. ve 5. Sınıf öğrencileri arasında eşleştirme yapıldı. Yapılan eşleştirmeyle ortaokula yeni başlayan öğrenciler, okuldaki adaptasyon sürecini daha hızlı atlatma anlamında büyük bir mesafe kat etti.
Bu yıl 5. Sınıfa geçen ve Abla-Kardeş Projesi ile okuluna daha çabuk uyum sağladığını belirten öğrencilerden Şahibe Aleyna Uçan, 'İlkokuldan ortaokula geçerken huzursuzdum. Önceki sınıfımda bulunan bütün arkadaşlarım ve öğretmenimden ayrı bir ortama gelmek beni korkutuyordu. Ancak öğretmenlerimizin biz gelmeden önce hazırladıkları bu projeyle, üst sınıftaki ablalarımız okula yeni başlayan bizlere rehberlik ediyor. Bize okulu gezdirip, anlatıyorlar. Alışma sürecini daha çabuk atlatmamıza çok fayda sağladı' diyerek projeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

VELİLERİN YÜKÜNÜ HAFİFLETTİ
Abla-Kardeş Projesi sayesinde çocuklarının uyum sürecini kolay bir şekilde atlattığını, bu sayede huzurlu bir şekilde çocuklarını okula uğurladıklarını belirten veliler, 'Çocuklarımızın ortaokula geçmeleri, onların düzeni kadar biz velilerin düzenini de etkiledi. Alıştıkları arkadaşları ve öğretmenlerini geride bırakarak yeni bir düzene geçmeye çalışıyorlar. Bu süreçte anne ve babalarını yanlarında görmek istiyorlar. Böylelikle anne babalar uzun süre çocuklarına eşlik etmek zorunda kalıyor. Bu projeyle anne babaların gönlüne su serpildi. İşe ve eve dönünce aklımız çocuklarımızda kalmıyor. Yapılan eşleştirmeyle, büyük çocukların okula yeni başlayan arkadaşlarıyla etkileşimleri, onlara yol göstermeleri, sahiplenmeleri çok olumlu bir çalışma. Zaten çocukların çekinceleri de bu konular olduğu için kendiliğinden çözüme kavuşuyor ve anne babaya gereksinim duymuyor. Projede emiği geçen öğretmenlerimize ve okul yönetimine teşekkür ediyoruz' diyerek projenin anne babalara yansımalarını aktardılar.