Haber Merkezi / 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılının sona ermesiyle birlikte gençlerin yaz aylarında vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve sporla tanışmalarını sağlamak amacıyla açılan Yaz Spor Okullarında Basketbol branşına yoğun ilgi gösteren gençler, haftanın belirli günleri antrenörleri Feyzullah Yılan, Ayfer Özkirişçi, Hasan Murat Alıcı, Fatih Kelleoğlu ve Remzi Şenle antrenman yapmaya başladı.
5-18 yaş arası gençlerin kayıt yaptırabildiği Yaz Spor Okulları kapsamında basketbol kursuna giden gençler kaslarını geliştiriyor, kondisyonlarını arttırıyor, kalori yakıyor, hız ve esneklik Kazanıyor.
Yaz Spor Okullarına iki yıl boyunca katıldığını aktaran Rojin Kankaya çalışmaları sonucunda spor kulüplerinde de Basketbol oynadığını belirterek Gençlik ve Spor Bakanlığına teşekkür etti.
KEŞKÜŞ: YETENEKLİ GENÇLERİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ
Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş ise Yaz spor okullarında başarılı olan sporcuların Basketbol kulüplerine tavsiye edileceğini ve yetenekli çocukların branşlarına devam etmesini sağlayacaklarını söyledi.
Farklı spor branşlarına yatkın olan gençler ise yeteneklerini gösterebilecekleri branşlara yönlendirileceğini vurgulayan Keşküş; 'Basketbol branşı her çocuğumuzun bildiği ve ilgi gösterdiği bir branş Basketbol antrenörlerimiz bu branşa ilgi gösteren her gencimizle tek tek ilgileniyor yeteneklerini ölçüyor ve olması gerektikleri spor branşlarına yönlendiriliyor. Yaz Spor Okulları kurslarımız başladı ama gençlerimiz başvurularını yaparak istedikleri branşlara gidebilir başvurularımız henüz son bulmadı. Yeteneklerini keşfettiğimiz gençlerin peşini bırakmayacağız onları Türk sporuna kazandıracağız' dedi.