GAPGündemi platformlarında aylık olarak yayınlanacak müzik-kültür proğramı “Bir Türkü – Bir Sohbet’in ilk çekimleri Sakıb’ın Köşkü’nde gerçekleştirildi.

Usta sanatçımız bestekar ve gazelhan Musa Kaldı’nın hazırlayıp sunduğu proğramın ilk sohbet konusu; Urfa müziğinin tarihteki izleri ve isimleri oldu. Urfa edebiyat ve sanat tarihinde müstesna bir yeri olan Sakıb’ın Köşkü’nde çekimleri yapılan programa konuşmacı olarak genel yayın yönetmeniz Veysel Polat ve TYB Kurucu başkanı şair-yazar Cuma Ağaç katıldılar.

En eski tarihi metinlerden Gılgamış Destanı’nın Asuri metinlerinin, Urfa-Sultantepe’deki milyonlarca kil tabletlerin arasından çıktığını belirten Polat, mozaik müzemizin girişinde yer olan Urheos (Urfalı) mozaiğinde de benzer manzaranın canlandırıldığını, her iki yerde de müziğin gücü ve etkisinin anlatılıp-resmedildiğini söyledi. Müzik felsefesi ve doğasına değinen Cuma Ağaç da, hemşehrimiz Şair Nabi’ye değinerek şiir ve gazeldeki; edebiyat, hikmet ve nezaket yoluna dikkat çekti.

Musa Kaldı’nın müzik ekibinde yer alan Yunus Gümüşkolan; bağlama ve seslendirdiği eserler, Mustafa Erbülbül ritim, Fatih Kaya da okuduğu türkülerle izleyecilere müzik dolu bir proğram sundular.

Montaj ve yapım çalışmalarına başlanan proğram, en kısa sürede izleyicilerle buluşacak. / Bekir POLAT