Haber Merkezi / TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörü Dr. Sadık Yetim yazılı açıklamasında, salgın koşullarına rağmen Şanlıurfa olarak Türkiye genelinde bugüne kadarki en yüksek sayı ve tutarda yatırım başvurusunu aldıklarını belirtti.
Bugüne kadar Şanlıurfa'da 428,10 milyon TL yatırım bedeline sahip, farklı alanlarda 404 projeye toplamda 205,40 hibe sağladıklarını, tamamlanan bu projelerde yaklaşık olarak 2 bin kişinin istihdam edildiğini ifade eden Yetim, şunları kaydetti:
'Son çağrıda tarımsal üretim projelerinin yanı sıra, et ve süt işleme, fıstık işleme, bakliyat işleme ve paketleme gibi tarımsal ürünlerin işlenmesine yönelik de çok sayıda ve yüksek kapasitede yatırım başvurusu aldık. Onuncu çağrıda alınan projelerin uygun olanlarının tamamını destekleyeceğiz. Alınan bu projeler için yüksek miktarda sağlanacak olan hibe destekleri ile çiftçinin ürünlerinin Şanlıurfa'da işlenerek katma değerli ürünlere dönüştürülmesi ile birlikte, işsizlik sorununun yaşandığı Şanlıurfa'da önemli derecede istihdama da ilave katkı sağlayacağız. Şanlıurfa'ya önemli derecede istihdam ve katma değer sağlayan bu yatırımların uygulamasında ve tamlamasında pandeminin sürdüğü ağır şartlarda gece gündüz demeden görev alarak bu başarıyı Şanlıurfa'ya kazandıran TKDK personeline teşekkür ediyorum. Projelerin başta yatırımcılarımız olmak üzere tüm Şanlıurfalılara hayırlı uğurlu olmasını dilerim.'