AA / 30 Ağustos Zafer Bayramı 93. Yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi Şanlıurfa'da da törenlerle kutlandı.
Kutlamalar sabah saatlerinde Şehitlik'teki anıta Şanlıurfa Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığının çelenk sunumuyla başladı. Çelenklerin bırakılmasının ardından tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Şehitlik anıtındaki tören, şehit kabirlerine kırmızı karanfil bırakılmasıyla sona erdi.
30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ün Valilik Şeref Salonunda tebrikleri kabulüyle devam etti. Tebriklerin kabulünün ardındansa kutlamalar Cumhuriyet Caddesindeki resmigeçit töreniyle sona erdi.
Töreninardındanbiraçıklamayapan Vali İzzettinKüçük: "Ağustos ayları tarihimizde çok önemli bir aydır. 1071'de Ağustos ayında Anadolu'nun kapıları ardına kadar Türk Milletine açıldı. Yine bir Ağustos ayında, 30 Ağustos'ta da, Anadolu'nun kapıları ardına kadar düşmanın yüzüne kapatıldı. Bu büyük zafer tabiki başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarının ve nice isimsiz kahramanın milletimizle birlikte kanının son damlasına kadar vermeyi göze almasıyla kazanılmış bir zaferdir. Bu topraklarda hak iddia etmek isteyen bütün güçler, bizim bu topraklar için neleri verebileceğimizi görünce hepsi geri adım atmıştır. Bugün de aynı şekilde bu topraklarda gözü olan herkes bilmelidir ki bundan 93 sene önce olduğu gibi bugün de bu topraklara göz koyanlar ağır bir bedel ödeyecektir. Böyle bir şeyi hiç kimse aklının ucundan dahi geçirmesin. Bu topraklarda her hangi bir emeli ve niyeti olan bedelini en ağır şekilde öder, ödeyecektir, ödemektedir. " ifadelerini kullandı.
Törenlere Başta Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük olmak üzere; Garnizon Komutanı Tuğgeneral Metin Alpcan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selim Polatkan, askeri ve idari erkan ve vatandaşlar katıldı.
Viranşehir'de ilk tören Hükümet Konağı önünde yapıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakam Huzeyfe Citer, makamında tebrikleri kabul etti. Törene, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Beyhan Yıldırım, Cumhuriyet Başsavcısı Taner Güngör, Belediye Başkan Vekili İsa Misafirci, İlçe Emniyet Müdürü Esat Uğur, kurum amirleri, gaziler ile vatandaşlar katıldı.
Siverek'te Cumhuriyet Alanında Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Topçu Üsteğmen Mükerim Bulut yaptı, konuşmanın ardından askeri geçit töreni düzenlendi.
Törene, Kaymakam Cengizhan Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Hamdi Hatipoğlu, Siverek 107. Topçu Alay Komutanı Kurmay Albay Abdullah Uşan, gaziler ve vatandaşlar katıldı.
Tören, İnönü Bulvarı'nda devam etti.
Halfeti'deki törende ise Şanlıurfa Vali Yardımcısı Oguz Şenlik, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Tolga Çetin ve Belediye Başkanı Mustafa Bayram, Atatürk Anıtına çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik, Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti.
Şenlik, ülkenin geleceği için herkesin üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmesi gerektiğini belirterek ülke için şehit olan tüm şehit ve gazilere şükranlarını sundu.
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Akçakale, Suruç, Birecik, Bozova ve Harran ilçelerinde de tören düzenlendi.