İLKHA/ Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesine bağlı Payamlı Mahallesi Hacı Ali Sokak'ta bulunan mera alanlarının akrabaları tarafından 'işgal ve gasp' edildiğini ileri süren Celal Günbegi, savcılığa giderek suç duyurusunda bulunmuştu.
Suç duyurusunda bulunmasının ardından iki kez silahlı saldırıya uğrayan Günbeği, ikinci saldırıda ağır şekilde yaralanmıştı.
Celal Günbeği'ye düzenlenen ikinci saldırının görüntüleri ortaya çıktı.
Görüntülerde; aracı ile şehir merkezine doğru ilerleyen Günbeği, kırmızı ışıkta beklediği sırada arkadan gelen hafif ticari araç, direksiyonu Günbeği'nin aracının önüne kırıyor. Araçtan inen ellerinde pompalı tüfek bulunan 2 şahıs, aracından inen Günbeği'yi darp ederek, tüfekle ateş açarak bacağından yaralıyor. Saldırganlar daha sonra araçlarına binerek olay yerinden uzaklaşıyor.
Saldırının ardından sağlık ekipleri tarafından ambulansla Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Günbegi, buradaki ilk müdahalesinin ardından Gaziantep'e sevk edilerek tedavi altına alınmıştı.
Olayı gerçekleştiren şüphelilerden biri yakalanırken 2 kişi hakkında da arama kararı çıkarılmıştı.

İlk saldırı mera keşfinde düzenlendi
Mera alanlarının akrabaları tarafından 'işgal ve gasp' edildiğini ileri süren Günbeği, savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.
Günbegi'nin şikayetinin ardından Eyyübiye İlçe Kaymakamlığı öncülüğünde söz konusu mera alanında 11 Haziran 2020 tarihinde jandarma ekipleri keşfe gitti. İddiaya göre, keşif esnasında Günbegi, mera keşfi için Payamlı Mahallesi'ne gelen Eyyübiye İlçe Kaymakamlığı personeli ile jandarma ekipleri, Halil G. ve çocukları tarafından silahlı saldırıya uğradı.
Saldırıda, Uzman Çavuş Veli K. ile Celal Günbegi yaralandı. Saldırının ardından düzenlenen operasyonla gözaltına alınan Halil G. ve 4 oğlu, 12 Haziran 2020 tarihinde sevk edildikleri adliyede Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı.
Önce takip ettiler sonra aracının önünü keserek pompalı tüfekle ateş açtılar
İlk saldırının ardından Günbegi, Eyyübiye İlçe Kaymakamlığı'nın talebi üzerine 12 Ekim 2020 tarihinde de kaymakamlık personeli ve jandarma ekipleri ile birlikte tekrar mera alanını keşfe gitti. Günbegi, keşif sonrası jandarmayla birlikte Sırrın'daki jandarma karakoluna gitti. Karakoldaki işlemlerinin ardından aracına binen Günbegi, Şanlıurfa merkeze doğru hareket etti.
Haliliye ilçesinde aracının önü kesilen Günbegi, kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırıda bacağından vurulan Günbegi, ağır şekilde yaralanmıştı.