AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisince Belediye Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, vatandaşların ramazan ayını kutladı.

Terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğüne işaret eden Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

'Biz bu ülkenin evlatlarını ayrım gayrım yapmadan, Kürt, Türk, Arap, Türkmen demeden herkesi bağrımıza bastık. Onun için bugün Allah'a şükür ülkemizin hem dağında hem yaylasında hem de şehrinde, vatandaşlarımız terörden temizlenmiş bir şekilde rahatça gezebiliyorlar. Göğsünüzü gere gere ay yıldızlı bayrağınızı dalgalandırıyorsunuz. Tıpkı 15 Temmuz'da yaptığınız gibi. O gece Muş destan yazdı. FETÖ'cülere dünyayı dar etti. Bayrağımız inmedi, ezanlarımız dinmedi. Allah sizden razı olsun. Benim her Kürt vatandaşım bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır, başımızın tacıdır, kardeşimizdir. Bizim derdimiz bölücü terör örgütüdür, bölücü örgütlerledir. Onlar bizim kardeşliğimizi bozmaya çalışıyorlar.

'AK Parti hizmetten geri durmadı'

CHP belediyeciliğini İstanbul'dan çok iyi bildiklerini, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çok iyi bildiğini dile getiren Yıldırım, 'AK Parti 16 yıldır hiçbir ilde hizmetten, yatırımdan geri durmadı. AK Parti varsa hizmet var, kalkınma var. Terör örgütlerinin elinden kurtardığımız belediyelere bugüne kadar 4 katrilyon yatırım yaptık. Helali hoş olsun. 9 bin 500 kilometre asfalt yaptık. Vatandaşa su bile verilemiyordu. 4 bin kilometre su şebekesi yaptık.' ifadelerini kullandı.

Yıldırım, Muş'un 24 Haziran'da tarih yazacağını, hendek, gözyaşı, kan siyaseti yapanlara Osmanlı tokadı vuracağını, Recep Tayyip Erdoğan'ı yeni sistemin cumhurbaşkanı yapacağını söyledi.

Başbakan Yıldırım, Muş'a 16 yılda çok büyük hizmetler yaptıklarını, 2 bin olan derslik sayısına 3 bin 500 derslik daha eklediklerini anlattı.

Muş Alparslan Üniversitesini kurduklarını, şimdi bir de ziraat fakültesi kuracaklarını ifade eden Yıldırım, Bulanık, Varto ve Hasköy'e meslek yüksekokulu açacaklarını bildirdi.

Vatandaşların Millet Bahçesi talebi üzerine Yıldırım, 'Canınız sağolsun. Millet Bahçesi de yaparız, gönüllerinize bahçe de yaparız.' dedi.

400 yataklı hastane

Muş'ta sağlık alanında yapılan yatırımlara değinen Yıldırım, şunları kaydetti:

'Muş'un büyük bir hastaneye ihtiyacı olduğunu biliyorum. Bu kapsamda 400 yataklı eğitim araştırma hastanesini de Muş'a kazandıracağız. Muş'a yakışacak bir havaalanı terminali yapıyoruz, 26 Ağustos'ta açılışını yapacağız. Malazgirt Zaferi'nin kutlanması için 2 milyon metrekarelik muazzam bir rekreasyon alanını da Muş'a kazandıracağız. Muşlu kardeşim ekmeğini topraktan çıkarır. Biz de Muşlu kardeşimize tarımda destek olalım. Muş'a 2017 yılında 95 milyon liranın üzerinde tarım desteği verdik. 16 yılda toplam 902 trilyon tarım desteği verdik. 2017'de Muşlu 287 genç çiftçimize destek verdik. Muşlu çiftçimiz üretiyor, ürettikçe Türkiye kazanıyor. İlk defa mazot desteğini biz başlattık, 'yarısı sizden yarısı bizden' dedik. 2017'nin mazot ücretleri verilmeye başlandı. Hayvancılıkta yerli üretimi destekliyoruz. 2 milyon 400 bin liralık hibe yardımı verdik. 187 baş boğayı sahiplerine teslim ettik.'

Başbakan Yıldırım, '24 Haziran bir dönüm noktasıdır, terörün bir daha gelmemek üzere tarihin derinliklerine gömülme zamanıdır. Devlet ve millet arasındaki mesafenin tamamen kapanma zamanıdır.' dedi. AA