İLKHA/ Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın için 28 kentte kar yağışı uyarısı yaparken, İstanbul'da sağanak yağışın beklendiği belirtildi.
Türkiye genelinde kış şartları görülmeye başlarken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden de peş peşe uyarılar gelmeye başladı.
Meteoroloji, yaptığı açıklamada tüm ülkenin yağışlı havanın etkisi altına gireceğini belirtirken, kar yağışının beklendiği şehirleri de açıkladı. Pazar gününden itibaren ülkenin kuzey, iç ve doğu bölgelerinde yoğun yağış bekleniyor. Doğu Anadolu, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleriyle İç Ege'de kar bekleniyor.
Yeni haftaya birçok kent kar yağışıyla başlayacak. Ülkenin bazı bölgelerinde yarın sağanak yağış görülecek. Sağanak yağışın özellikle Marmara Bölgesi'nde şiddetli olması bekleniyor. Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz'in kıyı kesimlerinde de birçok ilde sağanak görülecek.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, pazar günü 22 şehirde, pazartesi ise 28 şehirde kar yağışının etkili olacağını belirtti.
Vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyaran Meteoroloji, kar yağışının beklendiği illeri de sıraladı. Pazar günü; Ankara, Eskişehir, Bolu, Kırşehir, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Kırıkkale, Çorum, Amasya, Tokat, Sivas, Yozgat, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Malatya, Tunceli, Erzincan, Bayburt ve Gümüşhane'de kar yağışı bekleniyor. Pazartesi günü ise tam 28 şehir için kar yağışı tahmini yapıldı.
Bu şehirler de şu şekilde: Bolu, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Amasya, Kırşehir, Niğde, Kayseri, Tokat, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı, Iğdır, Kars ve Ardahan.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ayrıca yurdun büyük kesiminde görülecek sis ve pusa karşı dikkatli olunması konusunda da uyardı.