İLKHA/ Kudüs Anneleri Platformu tarafından Filistinli Müslümanlara destek amacıyla her hafta düzenlenen 'Namaz ve dua buluşmaları' devam ediyor.
Şanlıurfa Balıklıgöl Dergah Camisi'nde düzenlenen etkinlikte, basın açıklamasını Platform Başkanı Zehra Kazan okudu.
Basın açıklamasının başında, Suriye'nin İdlip kentinde düzenlenen saldırı sonucu hayatını kaybeden askerlere rahmet, yaralılara acil şifalar dilendi.
Filistin'in, sürekli Müslümanların gündeminde olması gerektiğini belirten Kazan, 'Bugün 114'üncüsünü düzenlediğimiz Mescid-i Aksa ve Kudüs hürriyetine kavuşuncaya kadar sürdürmeyi planladığımız namaz ve dua buluşmaları ile sesimizi daha gür çıkaracağız. Urfa'dan Kudüs'e, intifadaya yüksek sesle selam diyoruz ve her türlü desteğimizi yineliyoruz. Filistin, gündemimizden düşmemelidir. Mescid-i Aksa ve Kudüs, hürriyetine kavuşuncaya kadar hayatımızın mihrak noktasından ayrılmamalıdır.' ifadelerini kullanıldı.

'Unutulan acı, katliam tekrarlanır'
Açıklamada, El- Halil Cami katliamına vurgu yapan Kazan, 'Geçtiğimiz hafta 25 Şubat günü itibariyle 1994 tarihinde yapılan Filistin El-Halil Katliamının yıldönümünü geride bırakmış olduk. Buradan Kudüs Anneleri Platformu olarak yüksek sesle haykırıyoruz; Unutulan acı, katliam tekrarlanır. Filistin'in El-Halil şehrindeki Halil İbrahim Camii'ne, mübarek Ramazan ayında cuma sabahı namaz eda edilirken makinalı silahla yapılan saldırının, katliamın yıldönümünde, bir kez daha acıyı yüreğimizin en derinlerinde hissettik. Filistin'de Batı Şeria'da bir kısmı işgal altında bulunan El-Halil şehrindeki Müslümanlar, mübarek Ramazan ayında, cuma günü sabah namazı eda edilirken alçak bir siyonist yahudi Baruh Goldstien tarafından ağır makinalı otomatik silahla saldırıya uğramışlardı. Müslümanlar, Rablerine rükû ve secde ederken yani insanın en savunmasız olduğu ibadet anında arkalarından yapılan saldırı sonucu kurşuna dizilerek şehadete kavuşmuşlardı. Yapılan alçak ve menfur saldırı sırasında namaz kılan en az 67 Filistinli Müslüman kardeşimiz katledilerek şehid olurken, 300'e yakın kişi yaralanmıştır. Katliam sonrası çıkan olaylarda, eylemlerde 26 Filistinli kardeşimiz daha şehid olmuştur.' şeklinde konuştu.

'El- Halil'deki katliama insan
hakları örgütleri sessiz kaldı'
Yahudilerin El- Halil saldırısının ardından Halil İbrahim Camii'ni kilitlediğine değinen Kazan, 'Alçak, işgalci siyonist israil, Kudüs'ten sonra ikinci hedefleri olan Peygamberler diyarı Filistin'in güzide şehirlerinden El-Halil'deki Halil İbrahim Camii'ni istila edip, orayı tamamıyla bir yahudi sinagoguna çevirmeyi amaçlıyorlardı. Katliam sonrası katliamı Müslümanlar yapmış gibi gösterilerek Halil İbrahim Camii uzun süre kilitlenip, daha sonra bir bölümü sinagog yapıldı. Cami giriş ve çıkışları kontrol altına alınarak zulme ve işgale devam edildi. Her zamanki gibi sözde dünya insan hakları örgütleri bu katliama ve yaptıranlara karşı riyakarlık yaparak sessiz kaldı. El-Halil katliamının yıldönümü vesilesiyle katliamda, şühedaya kavuşan aziz şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyoruz. Kudüs Anneleri Platformu olarak, dünyanın unuttuğu, unutulduğu için defalarca tekrarlanan katliamın hatırlanmasını ve tekrarlanmamasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyoruz.' diye konuştu.

'3'üncü İntifada ve Büyük Dönüş Yürüyüşü'nün amacına vasıl olmasını niyaz ediyoruz'
'Kudüs Anneleri Platformu olarak dün itibariyle 101'inci cuması gerçekleştirilen 'Büyük Dönüş Yürüyüşü'nde şehit olanlara rahmet, yaralı olanlara acil şifalar diliyoruz.' diyen Kazan, 'Kudüs Anneleri Platformu olarak, 3'üncü İntifada ve Büyük Dönüş Yürüyüşü'nün amacına vasıl olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyoruz. Buradan sizleri, 3'üncü İntifada ve Büyük Dönüş Yürüyüşü'nü başlatan Filistinli kardeşlerimize destek olmaya çağırıyoruz. Onlar, ümmetin izzetini korumak için mücadele ediyorlar. Onlar olmamız ve ölmemiz gereken yerde mücadele ediyorlar. Yetersiz sağlık ve yaşam koşulları altında mücadele eden Filistinlilere herkesi destek olmaya davet ediyoruz.' dedi.
Basın açıklaması okunan dua ile sona erdi.