AA / Şanlıurfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi Hilvan Salonu'nda görülen duruşmaya, 'Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek', 'silahlı terör örgütüne üye olmak', 'kamu kurumlarını zarara uğratmak' suçlarını işledikleri iddia edilen tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları ve yakınları katıldı.
Duruşma, daha önce dinlenmeyen tanıkların ifadesiyle başladı. Ardından iddia makamı esas hakkındaki mütalaasını verdi.
Savcı, dosya kapsamındaki sanıkların çokluğu nedeniyle 46 sayfadan oluşan mütalaanın birinci bölümünde FETÖ/PDY'nin genel tanımının, ikinci bölümde sanıkların eylemleri ile incelemelerin, son bölümde ise mütalaanın yer aldığını kaydetti.
Bunun üzerine sanık avukatları mahkeme heyetinden, mütalaanın tek tek okunmasının uzun süreceği için yalnızca son bölümde yer alan mütalaanın özet kısmınının okunmasını talep etti.
Mahkeme heyetinin sanık müdafilerinin talebini kabul etmesi üzerine savcı, mütalaanın son bölümünü okudu.
Savcı mütalaasında, tutuklu yargılanan eski Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin ile yine örgüte maddi destek sağlayan tutuklu iş adamlarının ayrı ayrı cezalandırılmalarını talep etti.
Mahkeme heyeti, tutuklu yargılanan Murat İmamoğlu, Cumali Güneş, Müslüm Halhallı, Mehmet Bülent İpeksever ve Ahmet Batur'un tahliyesine, diğer 19 sanığın ise tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.