Haber Merkezi / Akçakale ulaşımına ilaç gibi gelecek yol genişletme projesinde çalışmalar hummalı bir şekilde başladı.
'Yol medeniyettir' anlayışı ile ilçenin ulaşım sorununu bertaraf etmek, ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale getirmek için girişimlerini sürdüren Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya ile Akçakale-Suruç yolunda da genişletme çalışmaları başlatıldı. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri çalışmalar kapsamında dolgu yapılıyor.
Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Halef Karataş da ilçenin batı girişinde yer alan bölgeye giderek çalışmaları yerinde inceledi.

BAŞKAN YARDIMCISI KARATAŞ: DEVASA BİR PROJE DAHA
Ardından konuya dair açıklama yapan Başkan Yardımcısı Karataş yol çalışması ile yıllardır yaşanan trafik yoğunluğunun azaltılmasının hedeflendiğini ve yolun 40 metre genişliğe ulaşacağını belirterek şöyle konuştu:
'Akçakale'mizi inşa etme yolunda bir devasa projeye daha imza atmış ve başlamış olmanın heyecanını, sevincini yaşıyoruz. Akçakale'mizin batı girişine tekabül eden, Suruç yolu olarak bildiğimiz yolun üzerindeyiz. Bu yolumuz şuan mevcut haliyle 8 metre eninde araçlarımızın gidiş gelişlerinde trafik yoğunluğunun yaşandığı bir yer. Şehrimizin 100 yıllık vizyonuna bir katkıda bulunmak için, bu yolu imardaki şekliyle 40 metre eninde genişletme hedefiyle yola çıktık. Çalışmalara 'Bismillah' diyerek başladık. Şuanda dolgu malzemesini yapıyoruz. Bir taraftan kepçeler çalışıyor, bir taraftan da kamyonlar dolgu malzemesini getiriyor. Bu projenin ne kadar devasa olduğunun özellikle altını çizmek istiyorum. Bulunduğumuz alan sınırın hemen yanı başında yani Akçakale'nin tarihi, kadim, dini turizmin merkezi olan Aynel Arus'un hemen bitişinde olmasından dolayı ayrı bir önemi bulunmakta. Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Yalçınkaya'nın ufku, vizyonu ve gelecek tasavvuru ile ilçemizi geleceğe taşımak için devasa projeler yapmaya devam ediyoruz.'

24 SAATTE, 24 NOKTADA, 24 AYRI PROJE YÜRÜTÜLÜYOR
Gece gündüz demeden, merkez-kırsal ayrımı yapmaksızın ilçenin dört bir yanında çalışmaların aralıksız sürdüğüne dikkat çeken Başkan Yardımcısı Karataş '2022 yılı Akçakale'mizin sıçrayış yaptığı, yatırımların doruğa çıktığı, 24 saatte 24 ayrı noktada 24 ayrı projenin aynı zamanda yürütüldüğü bir zaman dili. Hiç durmadan, bıkmadan, yorulmadan, herhangi bir gevşeme emaresi göstermeden ilçemizi inşa etmeye devam edeceğiz. İlçemizin batı giriş kapısındaki yol çalışmasının hayırlara vesile olmasını Cenabı Haktan temenni ediyorum. Akçakale her şeyin en güzeline, hizmetin en iyisine layık' dedi.