Yüksel POLAT / Metabolik bir hasatlık olan ve düşük proteinli gıdalar ile beslenmek zorunda olan fenilketonüri ( pku) hastaları bu hastalıklarından dolayı normal insanların tattığı bir çok lezzeti imkanından ömür boyu mahrum kalıyorlar. Çocuklarının bu lezzetlerden mahrum kalmasına gönülleri razı olmayan aileler çeşitli organizasyonlar ile ellerinden geldiği ölçüde düşük proteinli gıdalardan imal ettikleri çeşitli yiyecekleri çocuklarına tattırıyorlar.
Bu amaç ile geçtiğimiz günlerde böyle bir organizasyona imza atan ŞUPKU Yönetim Kurulu, Şanlıurfa'da fenilketonüri hastalarına yönelik düşük proteinli dondurma üreterek ikram etti. ŞUPKU'nun bu etkinliğinden haberdar olan Hatay'ın Dörtyol İlçesindeki Nadir Hastalıklar Derneği'nin kendi çocuklarına bu lezzeti tattırma arzusunu kıramayan ŞUPKU Yönetim Kurulu yaklaşık 40 kğ'lık düşük proteinli dondurmayı bizzat Hatay- Dörtyol'a götürerek feniketonüri hastalarına ikram etti. Düşük proteinli dondurmayı geçtiğimiz hafta sonu kendi imkanları ile bizzat Hatay- Dörtyol'a götüren ve yapılan organizasyon ile buradaki Nadir Hastalıklar Derneği yönetim ve üyeleri birlikte ikram eden ŞUPKU Başkanı Mustafa Çiftçi gazetemize yaptığı açıklamada; Sosyal medya üzerinden Şanlıurfa'da yaptığımız dondurma ikramından haberdar olan Hatay -Dörtyol'daki fenilketonüri hastalarımızın düşük proteinli dondurma isteğini geri çeviremezdik. İlimizdeki Dondurma ustamızdan rica ettik Sağ olsun 40 kilo Düşük proteinli dondurmayı bize hazırladı bizde Hatay Dörtyol'daki kardeşlerimize ulaştırdık Çocukların mutluluğu görülmeye değerdi tüm yorgunluğumuzu unuttuk' diyerek ev sahipliklerinden dolayı Hatay Nadir Hastalıklar Derneği Yönetim Kuruluna ve üyelerine teşekkür etti.
Düşük proteinli dondurma ikramından dolayı Hatay Nadir Hastalıklar Derneği Yönetim Kurulu üyelerinin de kendilerine teşekkür ettiğini aktaran Mustafa Çiftçi Türkiye'nin dört bir tarafındaki hasta ve hasta yakınlarının böyle bir dayanışma içerisinde olmasının önemine dikkat çekti.