Haber Merkezi / Şanlıurfa'da Zabıta ekipleri okul kantinlerine yönelik denetimlerini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığının koordinesiyle okul kantinlerinde denetimler yapılarak satılan içecek ve yiyecekler denetleniyor.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri Karaköprü ve Haliliye ilçelerindeki denetimlerinden sonra Eyyübiye belediyesi Zabıta ekipleriyle birlikte Eyyübiye bölgesindeki okulların kantinlerinde denetim yaptı.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri merkez ilçelerde yaptıkları denetimlerde okul kantinleri teker teker kontrol edilirken kantinlerde hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı ve satılan gıda maddelerinin son kullanma tarihleri kontrol edildi.
Denetimlerde bir kaç okulun kantininde son kullanma tarihi geçen ürünlerin yanı sıra, tatlandırıcı ve gazlı ürünlere el koyup imha eden Zabıta ekipleri, kantin işletmecileri hakkında yasal işlem yaptı.
Öğrencilerin sağlıklı ürün tüketiminde kantincilerin daha dikkatli olması yönünde uyarılarda bulunan zabıta ekipleri denetimlerinin sıklıkla gerçekleştirdiklerini belirtti.
Ayrıca zabıta ekipleri, kantinlerde hijyen kurallarına uyan ve gıdaların son kullanma tarihine dikkat eden işletmecilere de teşekkür etti.