Ayser Polat

Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası ( ŞURO) tarafından organize edilen toplantıda Şanlıurfa'daki Turizm Paydaşları bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

Pandemi sürecinde yeni normale dönüş yaşanırken süreçten kötü etkilenen turizm sektörü de yavaş ta olsa toparlanmaya başlıyor. Özellikle Bahar aylarından hareketlenen Şanlıurfa turizminin yeni normalde ayağa kaldırmak, sektörün sorunlarını masaya yatırmak ve Harran Üniversitesi Turizm Rehberliği Bölümünde okuyan öğrencilerine staj imkanı sağlamak gibi konularda durum değerlendirmesinde bulunmak için Turizm Paydaşı kurum, kuruluş ve Özel Sektör temsilcileri ŞURO tarafından organize edilen toplantıda bir araya geldi.

Müslüm Çoban: Yeni sezona her anlamda hazırız

ŞURO Başkanı Müslüm Çoban, İl kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan, TURSAB Yönetim Kurulu Üyesi Rahime Yaşar, H.Ü. Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ömer Faruk Demirkol, Kent Konseyi Genel Sekreteri Murat Karaer'in yanı sıra H.Ü. GAP İdaresi, Karacadağ Kalkınma Ajansı, TURSAB GAP BTK, TMMOB, Seyahat Acentaları gibi kamu karam ve kuruluşlarının yanı sıra Özel Sektör temsilcilerinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan ŞURO Başkanı Müslüm Çoban; Turizm Bahar Sezonu başlangıcında Şanlıurfa'da durum değerlendirmesi ve Turist Rehberliği öğrencilerinin staj yapma durumlarını istişare etmek üzere Şanlıurfa'da ki turizm paydaşları olarak bir araya geldik. Yeni Normal ile birlikte başta Şanlıurfa olmak üzere Mezopotamya bölgesi olarak yeni turizm sezonuna hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Coronavirüs tablosunun mavi olduğu Şanlıurfa ve Bölgemiz turizm açısından da insanların rahatlıkla seyahat edebilmelerine, bu bölgedeki tarihi ve kültürel alanları gezmesine imkan sağlıyor. Bizlerde Turizm paydaşı kurum ve kuruluşlar olarak bu tablonun mavi olarak kalması ve insanlarımızın buraya gönül rahatlığı ile gelebilmesi için elimizden gelen tüm tedbirleri almış bulunuyoruz' diyerek yerli ve yabancı misafirlerin Şanlıurfa'ya ve Bölgeye rahatlıkla gelebileceklerini hatırlattı.

Müslüm Çoban; Bu tabloyu korumalıyız

Pandemi sürecinden en kötü etkilenen sektörün Turizm Sektörü olduğunu ve tedbirlere uymanın önemine vurgu yapan ŞURO Başkanı Müslüm Çoban sözlerine devamla; Bilindiği üzere Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 2019 Göbeklitepe Yılı ilanı ile Şanlıurfa ve bölge önemli ölçüde misafir ağırladı. Ama maalesef pandemi ile birlikte tüm dünyada olduğu gibi Türkiye ve Şanlıurfa'da turizm sektörü kötü etkilendi. Çok şükür yeni normal ile birlikte alınan tedbirler ile bölgemiz mavi renkte ve güvenli bir bölge. Sektörün tekrar canlanması ve bu canlılığın devam için bu tabloyu korumalıyız ve alınan tedbirlerden ödün vermemeliyiz' dedi.

Sektörün sıkıntılarının masaya yatırıldığı toplantıya katılan diğer katılımcılarda görü ve önerilerini sunarken ev sahipliğinden dolayı ŞURO Yönetim Kuruluna teşekkür ettiler.