Tuğba POLAT / Milletimizin göğsünü kabartan sporcuyu ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat başarılarından ötürü Ocakoğlu'na altın hediye etti.

BAŞARISIYLA TÜRKİYE'NİN GURURU OLDU
Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğüne bağlı Spor Birimi ile yetişen gençler başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor. Düzenlenen birçok şampiyonada dereceler elde eden ve performanslarıyla göz dolduran sporculardan Abdulsamet Ocakoğlu, tüm Türkiye'nin göğsünü kabartacak bir başarışa imza attı.
Doğuştan sağ eli engelli olan ve bilek güreşinde rakiplerini tek tek deviren 22 yaşındaki Abdulsamet Ocakoğlu, Romanya'da düzenlenen Paralimpik Bilek Güreşi Avrupa Şampiyonasında altın madalya kazanarak birinci oldu.
Romanya'nın Başkenti Bükreş'te düzenlenen ve 26 ülkeden çok sayıda sporcunun yarıştığı Şampiyonda altın madalyayı ülkemize getiren Ocakoğlu, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile bir araya geldi.

BEYAZGÜL İLE BİLEK GÜREŞİ YAPTI, CANPOLAT HAKEM OLDU
Milli Sporcu Ocakoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Canpolat'ın hakemlik yaptığı karşılaşmada Başkan Beyazgül ile bilek güreşi yaptı. Renkli görüntülerin yaşandığı karşılaşmada Ocakoğlu'nun tebrik eden Başkan Canpolat ve Başkan Beyazgül, Ocakoğlu'na altın takarak tebrik etti.

CANPOLAT: ŞAMPİYONALARDA MARŞIMIZI OKUTMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Ziyarette açıklamalarda bulunan ve her zaman gençliğin ve sporcunun yanında olmaya devam edeceklerini ifade eden Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, 'Birlik ve beraberlik içerisinde önce inanacağız sonra da başaracağız. 26 ülkenin katıldığı, Romanya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonasında altın madalya ülkemize, Şanlıurfamıza geldi. İşte Osmanlı torunu, Osmanlı ocağında yetişmiş bir kardeşimiz, inşallah hep birlikte böyle birlik ve beraberlik halinde biz Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan kardeşler olarak başaramayacağımız bir şey yok. Abdulsamet Ocakoğlu kardeşimi ve ailesini tebrik ediyorum. Kendisi de İnşallah güzel öğrenciler yetiştirip hep birlikte Şanlıurfamızın adını daha yükseklerde, bayrağımızı daha yükseklerde dalgalandırmaya devam edecek'' ifadelerini kullandı.

BEYAZGÜL: ÜLKEMİZİN VE URFAMIZIN GURURU
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise, 'Tabi ki ülkemizin gururu aynı zamanda, Urfa'mızın gururu. Göreve başladığımız dönemde Belediye Başkanlarımızla yaptığımız toplantıda 'Urfa'dan çok şampiyonlar çıkacak' diyorduk. İşte şampiyonlar birer birer gelmeye başladı. Şimdi kendisinden beklediğimiz dünya şampiyonluğu. Tabi ki orada bayrağımızın göndere çekilmesi ve sporcumuzun kürsüye çıkması inanılmaz güzel bir duygu, 84 milyon insanımız gururla izliyor, heyecanla bekliyor. Biz şimdi çalışmalarında kendisine başarılar diliyoruz. Yeni şampiyonlar için de ev sahipliğimize devam edeceğiz'' diye konuştu.

OCAKOĞLU: HEDEFİM DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU
Ziyaret nedeniyle büyük mutluluk yaşadığını belirten Abdulsamet Ocakoğlu, 'Romanya'nın Bükreş kentinde gerçekleştirilen, Avrupa şampiyonasına 26 ülke katılmıştı. Orada Avrupa Şampiyonu olduk. Bayrağımızı göndere çektik. İstiklal Marşımızı okuttuk. Tarif edilemez bir duygu, orada 26 ülke hepsi ayağı kalkıp marşımızı dinledi. Çok mutlu oldum, gururlandım. İnşallah hedefim şimdi Dünya Şampiyonasında, Dünya Şampiyonu olmak'' diyerek çalışmalara şimdiden başlayacağını sözlerine ekledi.