Haber Merkezi / Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü ağaçlandırma alanında gerçekleştirilen Milli Ağaçlandırma Günü etkinliğine, Vali Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Orman Bölge Müdürü Cevdet Çiçek, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile öğrenciler katıldı.
Etkinlik alanında 5 bin, il genelinde ise 26 bin 860 adet fidanın toprakla buluşturulduğu Milli Ağaçlandırma Günü münasebetiyle bir konuşma yapan Vali Erin, Şanlıurfa'nın orman bakımından Türkiye'nin en fakir illeri arasında yer aldığını hatırlatarak, ilin ormanlık alanını arttırmak amacıyla Orman Bölge Müdürlüğü ve diğer kurum kuruluşların katılımıyla geçen yıl bir ağaçlandırma kampanyası başlatıldığını anımsattı.
Şanlıurfa'nın orman varlığını arttırmaya yönelik çabaların devam ettiğini kaydeden Vali Erin, 'Bugün de Cumhurbaşkanımızın riyasetinde Türkiye'nin bütün illerinde olduğu gibi, Şanlıurfa'da da yapılan çalışmaları kamuoyu ile paylaşmak ve vatandaşlarımızın bu konuya ilgisini çekmek amacıyla bismillah diyerek çalışma başlattık. Bugün, Şanlıurfa'da 30 bine yakın fidanı toprakla buluşturmuş olduk.' dedi.
Geçen yıl başlatılan Yemyeşil Urfa Ağaçlandırma Kampanyası ile 10 milyon fidan hedefi koyduklarını, ardından başlayan pandemi süreci ile ağaçlandırma faaliyetinin de biraz aksadığını belirten Vali Erin, '10 milyon hedefine ulaşamasak bile 5 milyonun üzerinde fidanı Şanlıurfa'da toprakla buluşturduk. Sadece fidanları toprakla buluşturmakla kalmadık, takibini yaptık, bakımını sağladık, kuruyanları yeniledik. Bunları da hesaba katınca yaklaşık 6 milyon fidanın dikildiğini söyleyebiliriz. Bu yıl da hedefimiz geçen yıl gerçekleşen rakamı tutturmak olacak. Sadece Orman Genel Müdürlüğümüz 2,5 milyon fidan hazırlığı var. Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimizin imkanlarını zorlayarak, Orman Bölge Müdürlüğünün tek başına Şanlıurfa'ya kazandıracağı fidan sayısını 5 milyonun üzerine çıkarmayı hedefliyoruz.' diye konuştu.
Etkinliğe katılan herkese teşekkür eden Vali Erin, il merkezi, ilçeler ve köylerdeki vatandaşlara seslenerek, herkesi fidanları toprakla buluşturmaya davet etti.
2019 yılında başlatılan ve Türkiye genelinde 85 milyon fidan dikilmesini amaçlayan proje kapsamında, Şanlıurfa'da 721 bin 600 fidanın toprakla buluşturulması hedefleniyor. Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde Orman Genel Müdürlüğünün organize ettiği çalışmada bugüne kadar Şanlıurfa'da 362 bin 380 adet fidan, yapılan 10'ar TL'lik bağışlarla sahiplenildi.