Seyfullah Polat

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen panelde Urfa Kalesi, Karahantepe ve Harran'da devam eden kazıların Kazı Başkanlığını yürüten Hocalar çalışmalara ilişkin sunumlar gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2019 Göbeklitepe Yılı ilan edilmesinin ve geçen yıl düzenlenen Taştepeler lansmanın ardından Arkeoloji dünyasının ilgi odağı olan Şanlıurfa'da Urfa Kalesi , Harran ve Karahantepe'de yürütülen kazı çalışmaları da yoğun ilgi görüyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Turizm Haftası vesilesi ile düzenlenen 'Şanlıurfa'nın Arkeolojik Kazıları' adlı panel ise yoğun ilgi gördü. Şanlıurfa Nekropol alanında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen panele Urfa Kalesi Kazı alanı Başkanı Prof. Dr. Gülriz Kozbe, Harran Örenyeri Kazı alanı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal, Göbeklitepe ve Karahantepe Kazı alanı Başkanı Prof. Dr. Necmi Karul konuşmacı olarak katıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan, Şanlıurfa Arkeoloji Müze Müdürü Celal Uludağ, Harran Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği MYO Müdürü Doç. Dr. Ömer Faruk Demirkol, ŞURO Başkanı Merve Ofluoğlu, TUREB Denetim Kurulu Başkanı Müslüm Çoban, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Niyazi Kocadağ'ın yanı sıra Şanlıurfa'da turizm alanında faaliyet gösteren STK Temsilcileri, Turist Rehberleri, Arkeologlar ve vatandaşlar katıldı.

Ney dinletisinin ardından geçilen Panelde konuşan Prof. Dr. Gülriz Kozbe, Urfa Kalesi, Prof. Dr. Mehmet Önal, Harran Kalesi Prof. Dr. Necmi Karul ise Karahantepe'de yürütülen kazı çalışmaları hakkında slaytlar eşliğinde sunumlar gerçekleştirdiler.

Urfa Kalesine köprü ve gezi yolu müjdesi

Etkinlik kapsamında konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise Şanlıurfa'nın çok önemli arkolojik değerlere ev sahipliği yaptığını belirterek; Şanlıurfa bir çok sırlar ve gizemlere ev sahipliği yapıyor. Bu sırların ve gizemlerin çözülmesi çok uzun zaman alacaktır' diyerek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak bu çalışmalara destek vermenin gayretinde olduklarını dile getirdi. Zeynel Abidin Beyazgül aynı zamanda Kazı çalışmaları devam eden Urfa Kalesine ziyaretçilerin rahatlıkla girebilmeleri için köprü yapacaklarını belirterek Kale içerisinde de ziyaretçi gezi yolu yapacaklarının müjdesini verdi.