Yüksel Polat

'Göbeklitepe Bahar Turnuvası' dolayısı ile Şanlıurfa'ya gelen genç tenisçiler Göbeklitepe'yi gezdiler. Tarihin sıfır noktasını gezen genç tenisçiler Şanlıurfa'ya ve Göbeklitepe'ye hayran kaldılar.

Türkiye Tenis Federasyonu ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin katkıları ile düzenlenen ' Göbeklitepe Bahar Turnuvası' adı altında düzenlenen tenis turnuvası için Şanlıurfa'da bulunan yaklaşık 20 İl'de gelen 110 genç sporcu Şanlıurfa'nın tarihi ve kültürel yerlerini gezdi. Gezi programı kapsamında Göbeklitepe' yi de gezen genç sporcular ile bir araya gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi genç sporculara bu gezide eşlik etti. Geziye eşlik eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı yaptığı açıklamada; ' Bilindiği üzere Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından ' 2019 Göbeklitepe Yılı' ilan edildi. Türkiye Tenis Federasyonu Başkanımız sayın Cengiz Durmuş 'ta 2019 yılının ilk tenis turnuvasını 'Göbeklitepe Bahar Turnuvası' adı altında Türkiye Şampiyonasını, Şanlıurfa7da düzenlediler. Bizde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak spora önem veriyoruz ve yapmış olduğumuz Tenis Dünyası tesis olarak Türkiye'de en önemli tesislerden birisidir. Çünkü tenisi halka yaymak, herkesin bu sporu sevmesini sağlamak en büyük arzumuzdu. Tabi bu manada en önemli turnuvaların Şanlıurfa'da yapılması da çok önemlidir. Bundan dolayı Türkiye Tenis Federasyonuna teşekkür ediyorum' diyerek spora önem verdiklerini ve sporun çeşitli dallarında 3.600 genci lisanslı hale getirdiklerini dile getirdi.

Turnuvaya katılan sporcuları Şanlıurfa'da ve Göbeklitepe'de ağırlamaktan duydukları mutluluğu da dile getiren Nihat Çiftçi turnuva dolayısı ile sporculara başarılar diledi.

Türkiye tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ise yaptığı açıklamada Şanlıurfa'da ve Göbeklitepe'de olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek; Tenisin Türkiye'nin her yerinde oynanabileceği konusunda çalışmalarımız var ve bu anlamda çeşitli projelerimiz var. Bakanlığımızın bazı destekleri var ve her ilde, her ilçede faaliyetlerimiz olsun istiyoruz. Bu konuda Belediyelerimizin de çeşitli gayret ve destekleri vardı. ' 2019 Göbeklitepe Yılı' vesilesi ile bizde Federasyonu olarak burada bir turnuva yapmak istedik. Bu turnuva ile hem tenis sporunu yaygınlaştırmanın yanı sıra gençlerimiz arasında kültürel değerlerimizin de tanınması konusunda güzel bir çalışma olacağına aynı zamanda da dünyanın çeşitli ülkelerine giden bu gençlerimiz bu değerleri anlatabilsinler diye güzel bir adım atmış olduğumuz düşünüyorum' diyerek katkılarından dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Turnuvaya katılmak için Türkiye'nin dört bir şehrinden Şanlıurfa'ya gelen ve şehirdeki tarihi ve kültürel yerlerin yanı sıra Göbeklitepe'yi gezen genç sporcular ise Şanlıurfa'ya ve Göbeklitepe'ye olan hayranlıklarını dile getirerek turnuva vesilesi ile Şanlıurfa'da bulunmamın mutluğunu yaşadıklarını belirttiler.