Haber Merkezi /AK Parti'nin kalesi konumundaki kentler arasında ilk sıralarda yer alan Şanlıurfa'da olağanüstü bir yoğunluk yaşanıyor. Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde halk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingi için kilometrelerce uzunlukta konvoyla Şanlıurfa'ya adeta çıkarma yaptı. Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz'un önderliğinde bir araya gelen Harran halkı, mitingin saatler öncesinde araçlarıyla yollara koyuldu. Onlarca kilometreyi bulan araç konvoylarını ay yıldızlı Türk bayraklarıyla süsleyerek, adeta gövde gösterisi yapan Harran, "AK oyların lideri biziz" mesajını verdi.
Başkan Özyavuz, Harran'ın Türkiye genelindeki AK Parti oy oranında ikinci sırada olduğunu belirterek, "Hedefimiz bu yıl birincilik. 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan anayasa değişikliği referandum seçimlerinde ilçemiz yüzde 99 evet oyu ile Türkiye rekoru kırdı. Bu liderliği sürdürmek için yoğun bir dönem yaşıyoruz" dedi.
Türk bayraklarıyla süslü araçlarla korna çalarak, anlı şanlı düğün havasında Şanlıurfa yolunu tutan Harran halkına öncülük eden başkan Özyavuz, miting alanında Harran halkının Cumhurbaşkanına olan sevgisini en iyi şekilde dile getireceğini ifade etti.Ak oyların lideri Harran'ın yanı sıra Birecik'te de hareketlilik sabahın ilk saatlerinden itibaren başladı. Belediye Başkanı Av. M. Faruk Pınarbaşı öncülüğündeki halk, AK Parti ilçe binası önünde toplanarak, liderini karşılamak için hummalı bir çalışma başlattı. Yüzlerce araçtan oluşan konvoy ve ücretsiz temin edilen araçlarla halk şenlik havasında il merkezinin yolunu tuttu.
Belediye Başkanı Av. M. Faruk Pınarbaşı, Birecik halkının liderine olan sevgisinin alanlara sığmayacağını belirterek, katılan tüm halka teşekkürlerini iletti.