İLKHA/ İnsanın en iyi dostunun kitap olduğunu söyleyen yazarlar, özellikle Kur'an'ın temeline göre şekillenen eserlerin okunmasını tavsiye etti.
Kitabın sadece sayfalardan ibaret olmadığını ifade eden yazarlar, kainatın da bir kitap olduğunu vurguladı.
Yazarlığın eskisi gibi olmadığını dile getiren yazarlar, yazarlıkta bilgi birikiminin olması gerektiğini belirttiler.

"Doğruya götürecek en güzel araç kitaptır"
İnsanın kendisinin de bir kitap olduğunu ifade eden İlahiyatçı Yazar Said Yetim, "Cenab-ı Hak, Peygamberleri gönderdiğinde bir kitapla beraber gönderiyor. Sergilediğimiz eserler de hepsi Kur'an-ı Kerim'in tefsiri ve tefsirlerin izahı mahiyetindedir. İnsanlar okuyarak doğruyu, güzeli ve hakkı bulacaktır. Bu açıdan kitap insanların en iyi dostudur. İnsanları hakka, hakikate ve doğruya götürecek en güzel araç kitaptır. Kitap sadece sahifelerden müteşekkil eserlerden meydana gelmez çünkü Kur'an'a göre kainat da bir kitaptır. İnsanın kendisi bir kitaptır. Kâinat kitabını, kendimizi ve Kur'an'ın temeline göre şekillenen eserleri okumalıyız. Dünyaya niçin geldiğimizi, vazifemizi ve daha sonra nereye gideceğimizi anlamamız, bilmemiz ve yaşamamız açısından kitap son derece önemlidir." dedi.

"Eskiden yazarlar okurdu"
Bir yazarın çok okuması gerektiğinin altını çizen Yazar Abdulkadir İkbal, "İletişim araçları yazarları da etkiledi. Eskiden yazarlar okurdu, şimdi ise okumuyor. Çoğu yazar okumadan internetten toplayıp 'kitap yazdım' diye piyasaya çıkıyor. Bir yazarın çok okuması gerekir. Bilgi birikimi olması gerekir. Bunlar bir araya gelince insan yazar olabilir." diye konuştu.
Yazar Muhammed Nur Garip, "Bu zamanda gençliğin okuması gerekir. Bir milletin gençliği ne zaman kitap okursa, ne zaman imanla teçhiz edilirse inşallah o gençlik yükselmeye mahkûmdur. Ne zaman ki okumayı bırakır, Allah'ı ve imanı tanımazsa o zaman devamlı alçalır. Dünyada okuyacağız. " ifadelerini kullandı.