Tuğba Polat

ŞURO Başkanı Merve Ofluoğlu meslektaşlarının 21 Şubat Dünya Turist Rehberleri Gününü kutlayarak Turist Rehberlerine ve Turizm Paydaşlarına hayırlı sezonlar diledi.

Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesinde bulunan 15 İlin bağlı bulunduğu Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası ( ŞURO) Başkanı Merve Ofluoğlu 21 Şubat Dünya Turist Rehberleri Günü dolayısı ile gazetemize yaptığı açıklamada Turist Rehberlerinin gününü kutlayarak meslektaşlarına ve turizm paydaşlarına hayırlı sezonlar diledi.

Merve Ofluoğlu yaptığı açıklamada; 1985 yılında kurulan 'Dünya Turist Rehberleri Birliği'nin (WFTGA) almış olduğu karar ile 1990 yılından itibaren, her yıl 21 Şubat 'Dünya Turist Rehberleri Günü' dünyanın farklı ülkelerinde ve ülkemizde kutlanmaktadır. Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri olarak bu yıl ilk programımız Odamızın merkezi olan Şanlıurfa'da bulunan üyelerimiz ve seyahat acentalarının katılımı ile Çift Mağara Ocakbaşı ev sahipliğinde gerçekleşti. Odamız yetki alanında yer alan üyelerimizin yoğunlukta olduğu Diyarbakır, Mardin ve Van illerinde de yerel yönetim ziyaretlerimizi gerçekleştireceğiz ve üyelerimizle bir araya gelerek meslektaşlarımızla Dünya Turist Rehberleri Günümüzü kutlayacağız. Aynı zamanda 21 Şubatta Anıtkabir ziyaretimizi de gerçekleştireceğiz. 23 Şubatta Harran Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Turizm Rehberliği bölümü ile Harran Üniversitesinden Harran Okuluna Aidiyet gezisi gerçekleştireceğiz. Dünya Turist Rehberleri günü programlarımızda aynı zamanda sektör paydaşlarımızla bir araya gelerek sezon öncesi bölgemizin turizmi hakkında istişarelerde bulunuyoruz. Tüm rehberlerimize ve paydaşlarımıza hayırlı sezonlar diliyoruz' dedi.