İLKHA/ Elektrik kablolarını döşemek için alt yapı çalışmaları sebebiyle merkez ve mahalle caddelerinin DEDAŞ tarafından kazılarak kendi haline terkedildiğini söyleyen mahalleliler, bu durumun kendilerini mağdur ettiğin söyledi.
Yaklaşık bir ay önce ilçenin Yeni Mahalle Su Deposu Caddesi'nde DEDAŞ ekipleri tarafından kazılan kanalların kapatılmadığını belirten mahalle sakinleri, 'Kendi evlerimize girip çıkmakta dahi zorlanıyoruz. Kazılan kanallardan dolayı kapılarımızın önüne çıkamaz olduk. Hem bizim için hem de çocuklarımız için tehlike arz ediyor. Bizim yetkililerden ricamız bir an önce bu sıkıntıyı gidermektir.' ifadelerini kullandı.
İddialara ilişkin görüşülen DEDAŞ yetkilileri ise 'Viranşehir Yeni Mahalle Su Deposu mevkiindeki çalışma dün başlatılmış olup pano kurulması ve şebeke döşenmesi gibi yatırım çalışması için açılan çukurlar bugün de kapatılmıştır.' dedi.
Yetkilelir, mahalle sakinlerinin yapılan çalışmayı engellemeye çalıştığını savunarak çukurların açık bırakılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.