Haber Merkezi / Sosyal Belediyeciliğin yanı sıra eğitim ve kültür faaliyetlerine de önem veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, gençleri yarınlara hazırlamak için bir çok etkinliğe imza atıyor.
Bu kapsamda 'Şanlıurfa'yı Gezelim' projesi ile gençlere Şanlıurfa'nın turistik ve tarihi yerleri gezdirilirken bir yandan da eğitimlerine katkıda bulunması için kitap dağıtımı ve okullarda tiyatro gösterimleri yapıyor.
Engelliler Koordinasyon ve Yaşam Merkezi'nde yaklaşık 250 öğrencinin katılımıyla sinema günü düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, burada çeşitli ikramlarda bulundu.
Sinema öncesi gençlerle bir araya gelerek kucaklaşan Başkan Nihat Çiftçi, her zaman gençlerin yanında olduklarını belirtti.
Bu tür etkinliklerin daha da arttırılacağının vurgusunda bulunan Başkan Nihat Çiftçi, 'Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerimizin eğitimlerine büyük önem veriyoruz ve Belediyemiz bünyesinde olan tesisleri gençlerimizin hizmetine sunduk. Buradaki amacımız gençlerimize ve öğrencilerimize farklı bir gün yaşatmaktır. Şanlıurfa'da eğitime katkı sunmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi olarak çeşitli projeleri hayata geçiriyoruz. 1 milyon kitap hedefiyle başlattığımız proje kapsamında ilk etapta 100 bin kitap dağıtımını gerçekleştirdik ve kitap dağıtımlarımız devam edecektir. Öğrencilerimize yönelik sinema etkinliği düzenliyoruz ve bu sinema etkinliklerinde öğrencilerimize Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanan eğitici ve öğretici filimler izletiliyor. Yarınlarımızın geleceği olan öğrencilerimizin iyi bir şekilde eğitim alabilmeleri için Şanlıurfa'da yapılan tüm proje ve faaliyetlere destek veriyoruz' dedi.
Sinema etkinliğine katılan öğrenciler Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye teşekkür ettiler.