Seyfullah POLAT / Yıllar önce Hz. Nuh'un gemisinin Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesi Altınbaşak köyü civarındaki Cudi Vadisinde olduğunu, Hz. Nuh tufanı sonrasında insanlığın tekrar buradan başladığını, Hz. Nuh'un gemisinden gönderilen güvercin kuşunun Cudi Vadisi Anıt Zeytin Ağacından dal alarak kara parçasını gemidekilere müjdelediğini belirterek ulusal ve yerel basında yeni bir iddanın konuşulmasını başlatan Şanlıurfalı ünlü Doktor Faruk Öncel gazetemizi ziyaret ederek Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı ve Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Veysel Polat ile bir araya geldi.


Bölgedeki tarihi kalıntılar büyük bir hazine
Gazetemizin, Cudi Vadisi Anıt Zeytin Ağacı ile ilgili yayınlarını ilgi ve memnuniyet ile takip ettiğini belirten Dr. Faruk Öncel, Cudi Vadisi Anıt Zeytin Ağacı ile birlikte bölgenin tarihi öneminin bir kez daha gündeme getirilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek; Yaklaşık 10 yıl kadar önce yaptığımız araştırmalar neticesinde Hz. Nuh'un gemisinin Cudi Vadisi olarak bilinen Öncel Ailesinin ikamet ettiği bölgede bulunduğunu tarihi ve bilimsel araştırmalar ışığında ispat ettik. Hz. Nuh'un gemisine kara müjdesini getiren kuşun şu an Cudi Vadisi Anıt Ağacı olarak 2007 yılında Doğa Varlığı olarak kayıtlara geçmesine vesile olduğumuz zeytin ağacından dal alıp getirdiğini de yine tarihsel ve bilimsel araştırmalar ışığında dile getirdik. Çabalarımız neticesinde bölgenin tarihinin Hz. Nuh dönemine kadar gittiğini, bölgede bir çok medeniyetin var olduğunu, Hz. İbrahim' in dedelerinin de bu bölgede ikamet ettiğini belirttik. Ulusal ve yerel basında geniş yankı bulan bu araştırmamız ve halen var olan tarihi kalıntılar Şanlıurfa için büyük bir kültürel hazine. O bölgede Hz. Nuh'tan bu tarafa binlerce yıllık bir tarih ve medeniyet yatıyor' diyerek yetkililerin bu bölgeye sahip çıkması gerektiğinin altını bir kez daha çizdi.

Dr. Faruk Öncel'in çabalarını takdir ve memnuniyet ile takip ediyoruz
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Veysel Polat, Dr. Faruk Öncel'in yaptığı çalışmaların Şanlıurfa için çok kıymetli olduğunu belirterek; Hocamız bir çok alanda Şanlıurfa'nın önemli bir değeridir. Hekimlik ve İnşaat Mühendisliğinin yanı sıra arkeolojik ve kültürel anlamda yaptıkları çalışmalar, verdiği mücadeleler gerçekten de takdire şayandır. Bu çalışmaların yanı sıra yıllar önce başlattığı ağaçlandırma çalışmaları, Cudi Vadisi Anıt Zeytin Ağacı'nın tescil ve korunma çalışmaları özellikle Yemyeşil Urfa Kampanyasına ayrı bir ilham verecek boyuttadır. Hocamıza ziyaretinden ve Şanlıurfa'ya vermiş olduğu emeklerin dolayı bir kez daha teşekkür ediyor, bundan sonraki çalışmalarında da GAPGündemi Gazetesi olarak destek veremeye devam edeceğimizi bir kez daha ifade etmek isterim' dedi.
Yaklaşık üç saat süren ziyaret toplantısında Hz. Nuh'un gemisinin Şanlıurfa'da olduğunu bir kez daha belirten Dr. Faruk Öncel uydu görüntüleri ve diğer çalışmalar eşliğinde bu iddiasını bir kez daha yenileyerek Şanlıurfa tarihine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.