Mutlu GÜNEŞ / Tarım şehri Şanlıurfa'da girdi maliyetleri yükselen çiftçilerin yüzünü geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda Çukobirlik güldürdü. Özel sektörde 11 TL civarlarında alınan kütlü Pamuğun kilosuna Çukobirlik 12 TL alım fiyatı açıklayarak hem sektörde rekabet oluşturdu hem de çiftçiyi sevindirdi.
Beyaz Altın diye adlandırılan Kütlü Pamuk üretimi iklimsel gelişmeler ve ziraai mücadelede artan maliyetler yüzünden üretim kaybına uğrayacağı endişe ediliyordu. Ancak açıklanan bu fiyatlar ile üretimin yeniden artacağı yönünde görüşler ortaya atıldı.
Çukobirlik ve Ulusal Pamuk Konseyi Yönetim Kurulu üyesi Selahattin Güneş, Çukobirlik Şanlıurfa kooperatifi olarak açıkladığı 12 TL lik fiyatın şartlar müsait olduğunda çiftçi lehine yeniden revize edebileceklerini dile getirdi.
Güneş ' Çukobirlik olarak yıllardır çiftçimize en iyi fiyat alımı ile destek vermeye çalıştık bugünde yarında bu desteklerimiz artarak devam edecektir. Pamuğun hak ettiği fiyata ulaşmasıyla her yıl binlerce ton ithal etmek zorunda kaldığımız pamuk yerini ihracata bırakacaktır. Biz Çukobirlik olarak ve gerek Ulusal Pamuk Konseyi olarak bu minvalde hızlıca çalışıyoruz. ÇUKOBİRLİK'imize devletimiz tarafından verilecek destekler ile bu çalışmalarımız daha etkin hale gelecektir. Türkiye'nin Pamuk ithal etmesine gerek yok ihracaat yapacak hatta tüm dünyaya yetecek pamuk üretimine ülkece sahip bulunmaktayız. Gerekli destek ve işbirlikleri sağlanarak bu hedef kısa zamanda ulaşabiliriz' diye konuştu.

Fiyatlar Revize Edilebilir
Bugün açıklanan 12 TL lik fiyatın önümüzdeki günlerde oluşacak preseli pamuk alımlarına olan talep ile çiftçi lehine revize edilebileceğini aktaran Güneş Beyaz altın çiftçimizi sevindirmeye devam edecek dedi.