Seyfullah Polat

YKS sınavı TYT Şanlıurfa 1.si , AYT sınavında ise Türkiye 82.cisi Şanlıurfa Fen Lisesi öğrencisinin özel bir dershane tarafından kendi öğrencileri gibi tanıtılmasına öğrencinin okulundan ve vatandaşlardan tepki geldi

Eğitim- öğretim yılına katıldığından bu tarafa Şanlıurfa'da binlerce öğrencisini üniversiteye taşıyan ve LGS sınavında yüzdelik dilimde en başarılı öğrencilerin girebildiği Şanlıurfa Fen Lisesi eğitim başarıların yanı sıra bu kez de yetiştirdiği öğrencinin başka bir özel dershane tarafından kendi öğrencileri olarak kamuoyuna lanse edilmesi ile gündeme geldi.

YKS sınavı TYT Şanlıurfa 1.si , AYT sınavında ise Türkiye 82.cisi Şanlıurfa Fen Lisesi öğrencisi Yılmaz Yılmazer'in Şanlıurfa'da faaliyet gösteren ve dershanesi de bulunan özel bir eğitim kurumu tarafından bazı yerel basın organlarında yapılan haberler ile kendi öğrencileri gibi lanse edilmesi üzerine twitter hesabından yapılan açıklamada ; Dört yıl okulumuzun seçkin öğretmen kadrosunun emek vererek yetiştirdiği öğrencilerin başarısını kendilerine mal etmeye çalışanları kınıyoruz. Emeğe saygı göstermeye davet ediyoruz. Yılmaz Yılmazer ŞFL öğrencisidir. Malum kurs merkezine pandemiden dolayı bir dönem gitmiştir' denildi.

Özel eğitim kurumlarından ve velilerden tepki

Duruma sosyal medya üzerinden tepki gösteren veliler ise 4 yıl boyunca çocuklarının Şanlıurfa Fen Lisesi'ne gittiklerini, Okul idareci ve öğretmenlerinin büyük bir gayret ile kendilerini çocuklarının eğitimine adadıklarını belirterek; yapılan reklam ve algı çalışması eğitim ile ilgili iddiası olan bir kuruma yakışmıyor. Maalesef okulumuza karşı bazı mahfiller tarafından yürütülen çalışmalar ile okulumu ve okulumuzun eğitim düzeyi karalanmaya, öğretmenlerimizin emekleri hiç sayılmaya çalışılıyor. Halbuki Üniversiteye Şanlıurfa'dan en çok öğrenci kazandıran Şanlıurfa Fen Lisesidir' diyerek duruma tepki gösterdi.

Yine yaşanan duruma sosyal medya üzerinden tepki gösteren Şanlıurfa'da faaliyet gösteren bazı Özel Eğitim Kurumları da bu tür reklam çalışmalarının Özel Eğitim Kurumları ve Üniversiteye Hazırlık Kurslarını zan altında bıraktığını ifade ederek gerçek eğitim başarısının kurumların üniversiteye kazandırdıkları öğrenci sayısı ile ölçülmesi gerektiğini belirttiler.