Haber Merkezi / Karayolları 9. Bölge Müdürü Ökkeş Ceylan ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Acar ile birlikte kavşak yapım çalışmalarının devam ettiği inşaat alanına giden Vali Erin, burada yüklenici firma sorumlularından bilgi aldı.
Proje alanında incelemelerde bulunan ve şantiye ofisinde proje ile ilgili yüklenici firmanın sunumunu izleyen Vali Erin, yüklenici firmanın çalışma ekibini üç katına çıkardığını, şu anda 170 kişi ile çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, projenin ilk etabı olan Şanlıurfa-Diyarbakır istikametinin 31 Mart 2019 tarihinden önce hizmete girmesinin planlandığını söyledi.
Yüklenici firma yetkilileri de, çalışmaları ihale sözleşmesinde öngörülen süreden önce tamamlamayı planladıklarını, çalışmaların bir süre aksamasının ŞUSKİ'nin şebeke deplase işlemlerinden ve uzun süre devam eden yağışlı havadan kaynaklandığını belirttiler. İnşaat alanının oldukça büyük bir bölgeyi kapsadığını, tamamı bazalt ve sert zeminden oluşan çok zor bir zeminde çalıştıklarını dile getiren yetkililer, hem makine hem de işçi sayısını artırdıklarını dile getirdiler.
İnşaat alanında günde 25 ile 30 ton arasında demir işlendiğini, 250 ile 400 metreküp arasında beton imalatı yapıldığını kaydeden yüklenici firma yetkilileri, inşaat çalışmalarını ihale sözleşmesinde belirtilen yasal süreden önce bitirmeyi planladıklarını ifade ettiler.