Yüksel Polat

GÜDAPAFED üyesi aşçı ve pastacılardan Siverek Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine uygulamalı eğitim desteği verildi.

Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonuna ( TAŞPAKON) bağlı Güneydoğu Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (GÜDAPAFED)üyeleri Şanlıurfa Aşçılar ve Pastacılar Derneği ( ŞAPADER) ve Diyarbakır Aşçılar ve Pastacılar Derneği ( DİAPAD) üyesi aşçılar ve pastacılar geleceğin aşçı ve pastacılarına yönelik pratik eğitim çalışmaları devam ediyor.

Pratik eğitim çalışmaları kapsamında bu sefer Siverek Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya gelen GÜDAPAFED Başkanı Aziz Suveren, ŞAPADER Başkanı Nuri Akaslan, DİAPAD Başkanı Mesude Önen ve ŞAPADER üyeleri RahimeToprak , Muharrem Palacı öğrencilere yönelik gıda güvenliği eğitimi ve Şanlıurfa yöresel mutfağına yönelik uygulamalı eğitim verdiler.

Uygulamalı eğitimden dolayı şef Aşçı ve Pastacı ustalarına teşekkür eden öğrenciler bu tür pratik eğitimlerin kendilerine için çok yararlı olduğunu belirtirken ŞAPADER Başkanı Nuri Akaslan ise yaptığı açıklamada gastronomi sektöründe yetişmiş gençlere olan ihtiyacın büyük olduğunu belirterek ; ' Sektörün içerisinde çalışan ve mesleğimizin daha iyi noktalara gelmesi için mücadele eden Konfederasyonumuz, Federasyonumuz, ve Derneklerimiz sahip olduğumuz pratik ve teorik bilgileri geleceğin ustalarına aktarmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bize bu imkanı sundukları için okulumuzun yiyecek içecek hizmetleri alan öğretmenlerimiz Rüzgar Topçu ve Berna Özsolak hocalarımıza teşekkür ederiz' dedi.