İLKHA/Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, Ceylanpınar Belediye Başkanı Abdullah Aksak ile birlikte Ceylanpınar Bayraktepe'de 'Barış Pınarı Harekatı'nı takip eden ulusal ve uluslararası basın mensuplarını ziyaret ederek, onlara tatlı ve meşrubat ikramında bulundu.
Barış Pınarı Harekatı ile ilgili konuşan Başkan Ekinci, Ceylanpınar'dan ilçelerine sığınan Ceylanpınarlıları pansiyonlarında misafir ettiklerini söyledi.
Ceylanpınarlıları ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Ekinci, 'Viranşehirliler olarak Ceylanpınarlı kardeşlerimizin arkasında durduk. Burada Ceylanpınar ilçemizin yüzde 80'ni boşalmış durumda. Birçok Ceylanpınarlı kardeşlerimizi Viranşehir'de ağırlıyoruz. Onları ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Orada oluşturduğumuz pansiyonlarla Ceylanpınar'dan gelen misafirlerimiz 7/24 doktor ve sosyolog kontrolünde barınma olanakları sağlıyoruz. Viranşehir Kaymakamlığı ve Viranşehir Belediyesi koordinesinde yapıyoruz bu hizmetleri. Gelen misafirlerimizin yeme, içme, barınma ve doktor ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Sadece pansiyonlarımızda bugün itibarıyla bin 440 kişi kalıyor. Ayrıca Viranşehirliler olarak misafir ettiğimiz çok Ceylanpınarlı var.' dedi.
Operasyonların Kürtlere yönelik yapıldığı konusunda propagandalar yapıldığına da dikkat çeken Ekinci, 'Barış Pınarı Harekatı, başladığı ilk günden beri attıkları mühimmatlarla sivilleri hedef alıyorlar. Birçok Kürt ve Arap kardeşimiz atılan mühimmatlardan dolayı şehid oldular ayrıca ağır yaralı olanlarda var. Bizim ordumuz harekat kapsamında sivillere yönelik bir saldırı yapmıyor. Bu sebeple dikkatli hareket edip direk terör gruplarına müdahale ediyoruz. Burada kesinlikle Kürt kardeşlerimize yönelik bir operasyon yoktur. Böyle algılanması da yanlıştır. Terörist gruplara yönelik bir operasyondur. Barış Pınarı Harekatı, Cumhurbaşkanımızın başkomutanlığında yapılıyor. Bize göre biraz gecikmiş olmakla birlikte yerinde bir harekattır. Düşünün 300 metre yanı başınızda bir tehlike ve terör örgütü var ve sizi sürekli tehdit ediyor. Umarım en kısa zamanda terör unsurlarından temizlenerek refaha kavuşuruz.' diye konuştu.