Şanlıurfa Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİ BESİ OSB) Yönetim Kurulu Başkanı M.Yılmaz Çinpolat ile bir araya geldiği toplantıda konuşan ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek: 'Tarımsal ve hayvansal üretimin yoğun olarak gerçekleştiği ilimizde, Türkiye'nin en büyük Besi OSB'sine, ilimizin tüm dinamiklerinin sahip çıkacağından şüphemiz yoktur. Şehrimizin ekonomik kalkınmasına çok büyük katkı sağlayacağına inandığımız ve yaklaşık 7500 kişinin istihdam edileceği Besi OSB'de yer tahsisleri devam ediyor, tüm yatırımcılarımızı, alt yapısı hızla tamamlanan Türkiye'nin en büyük Besi OSB'sinde, yatırım yapmaya davet ediyoruz. Ayrıca, tarımsal alanı bulunan yatırımcılarımız, büyük bir potansiyeli barındıran Besi OSB için yem bitkisi üreterek önemli bir ihtiyaca cevap verebileceklerdir. Bu potansiyelin de kullanılması hususunda, yatırımcılarımıza açık davette bulunuyoruz.' dedi.
Türkiye'nin en büyük Besi OSB'si
BESİ OSB Yönetim Kurulu Başkanı M.Yılmaz Çinpolat, Besi OSB'nin mevcut durumu ile ilgili detay bilgiler paylaştı. Başkan Çinpolat 'Şanlıurfa Besi OSB, 8356 dönüm alan üzerine kurulu, her biri 12 dönüm alanlı 434 çiftlik, 12 sanayi parseli, iki biyogaz tesisi yeri ile ülkemizin en büyük Besi OSB'sidir. Şanlıurfa Besi OSB'de şu anda yaklaşık 102 çiftliğin inşaatı devam ediyor. Bu çiftliklerin 53'ü hayvan konulmaya hazır, 30'unda ise yaklaşık 3000 hayvan mevcut durumda. Alanda bir parsel, kesimhaneye bir parsel ise entegre et işletmesine tahsis edildi. İnşallah yakında temelleri atılacak. İki yıl gibi bir sürede üretime başlayacaklardır.
Ayrıca, BESİ OSB'de yer alan iki biyogaz tesisinin biri şu an itibariyle üretime başladı, 4,5 MGW üretim yapıyor. İkincisi de faaliyete geçtiğinde yaklaşık 10 MGW üretim gerçekleşecek. Alanda bir akaryakıt istasyonu bir de yem ve veterinerlik yerinin tahsisi yapılarak inşaat çalışmalarına başladı. Tamamı bittiğinde, bir yılda yaklaşık 200 bin hayvan kesilmek üzere piyasaya arz edilebilecektir.' İfadelerini kullandı.
Gerçekleşen toplantıda, ŞUTSO Meclis Üyesi M.Yaşar Hamidanoğlu da yer aldı.