Ayser POLAT / Ziyarette, Gülebak'a GAPGündemi Gazetesi'nin ücretsiz eki olarak çıkarılan, bölgenin tarihi ve kültürel dokusunu tanıtan GAP Şehir Dergisi'nin ikinci sayısı hediye edildi.
Dergi çalışmaları ve dergideki hedefleriyle ilgili bilgi veren Gazetemizin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Veysel Polat, 'Kısa bir dönem öncesine kadar terörle anılan Güneydoğu Anadolu Bölgemiz, bugün ülkemizin en önemli turizm alanlarını içinde barındıran bir yapıya bürünmüş durumda. Dünyanın köklü medeniyetlerine ev sahipliği yapan coğrafyamız; sahip olduğu tarihi zenginlikleriyle yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini cezp ediyor. Son yıllarda devletimizin, ilgili bakanlıklar ve belediyeler aracılığıyla yapmış olduğu yatırımlarla, bölgemizin turizm endüstrisindeki payı her geçen gün artış gösteriyor. Tüm bu gerçeklerden hareketle; Şanlıurfa merkezli ve bölgesel nitelikli GAP Şehir Dergisi'ni yayın hayatıyla buluşturduk. Dergimizde; tarihi dokusuyla öne çıkan illerimizin tanıtımı, belediyelerimizin ve kamu kurumlarımızın turizm, kültür ve şehircilik alanındaki faaliyetleri yalın bir dille okuyucuya aktarılıyor. Buna ek olarak alanında uzman ve yetkin isimlerin kaleme aldıkları değerli yazılar ile akademik çalışmalar, okuyucularımıza yeni ufuklar kazandırıyor' diyerek GAP Şehir Dergisi'nin, Türkiye'nin 81 iline ücretsiz olarak dağıtıldığını vurguladı.

Gülebak: GAP Şehir Dergisi, Bölgenin asli kimliğini yansıtması bakımından çok kıymetli bir çalışma
GAP Şehir Dergisi'nin, içerik ve kapsam bakımından büyük bir boşluğu doldurduğuna dikkat çeken HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Başkanlı Osman Gülebak, 'Bölgemiz uzun bir süre boyunca, yabancı kaynak ve yayınlar tarafından işlendi. Bu yayınların içerikleri incelendiğinde bölgenin İslami tarihinin ve kimliğinin bilinçli bir şekilde yok sayıldığını görüyoruz. İslam'la yoğrulmuş bölge şehirlerinin asli kimliğinin muhafazası çok önemli. Bu anlamda Şanlıurfa ve diğer bölge illerinin asli kimliği olan İslami tarihin ve kültürün ortaya çıkarılması ve tanıtılması noktasında yapılacak her türlü çabaya katkı sunmaya hazırız. Başta Şanlıurfa olmak üzere tüm illerimiz; tarih ve kültür açısından birer hazinedir. Fakat toplum olarak maalesef bu hazinenin değerini bilmiyoruz. Bizler, toplum olarak şehirlerimizin sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlerini araştırarak asli kimliğine sahip çıkmalıyız. Bu konuda herkese çok büyük sorumluluklar düşüyor. Bu anlamda GAP Şehir Dergisi'ne bu büyük boşluğu doldurduğu için teşekkür ediyor ve yayın hayatında başarılar diliyorum' diye konuştu.
Ziyaret, 'Hayırlı olsun' temennilerinin ardından sona erdi.