Haber Merkezi / Büyükelçi Önen ayrıca, Bursa'dan gelerek Çin'de Yatak Fabrikası kurmayı planlayan Bursalı iş adamı Osman Beyi Büyükelçilik konutunda kabul etti.
CRI, 65 dilde yayın yapıyor
Çin'de bulunan yayın kuruluşları ile de nasıl bir işbirliğine gidilebileceğini görüşmek üzere CRI'yı ziyaret ettiğini belirten ÇHC Pekin Büyükelçimiz A.Emin Önen, 'Çin'in en köklü yayın kuruluşlarından olan ve 65 dilde yayın yapan CRI'yı ziyaret ederek Batı Asya Direktörü Xia Yongming ve Türkçe Yayın Şefi Tang Jiankun ile iş birliği imkanlarını görüştük. CRI TÜRK FM servisini de ziyaret ederek gazeteciler ile sohbet ettik. Artık dünyanın en büyük ülkelerinden olan Çin ile kültürden, ekonomiye her konuda işbirliğine gidebilme konusunda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz' dedi.
'Göreve başladığımız günden bu yana vatandaşlarımız ve girişimcilerimize kapımız her daim açık oldu' diyen Pekin Büyükelçimiz Emin Önen, 'Bugün ayrıca ziyaretimize Bursa'dan Çin'e yatak fabrikası kurmaya gelen Osman Bey geldi. 'Çin'den ne ithal ederim' diye değil, 'Çin'e ne satarım' diye düşünen Osman Beyi tebrik ediyorum. Göreve başladığımız günden itibaren söylediğimiz gibi vatandaşlarımız ve girişimcilerimize kapımız her daim açıktır' diye konuştu.