Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Abdülkadir Emin Önen, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Başkenti Pekin'e Büyükelçi olarak atandı.

23. ve 24. Dönem AK Parti Şanlıurfa Milletvekili olan, Abdülkadir Emin Önen, Çin Halk Cumhuriyeti'ne Büyükelçi olarak, yeni ve önemli bir göreve atandı.

Uluslararası ilişkiler uzmanı olan A.Emine Önen'e ticari ve dostluk ilişkilerimizin hızla geliştiği Çin Halk Cumhuriyeti'nin Pekin Büyükelçiliği görevi tevdi edildi.

Türkiye'nin de dahil olduğu ve Ticari, Kültürel ve Uluslararası Siyaset açısından önemli bir işbirliği alanı geliştirecek olan 'Bir Kuşak Bir Yol- Yeni İpekyolu' Projesini de yakından takip eden Emin Önen'in bu göreve getirilmesi ülkemizin çıkarları açısından önemli bir gelişme.

A. Emin Önen gibi Asya konusunda uzman, genç ve dinamik bir ismin bu göreve getirilmesi, siyaset ve Cumhurbaşkanlığı Danışmanlığı tecrübeleri de dahil edildiğinde ülkemizin bu alanda yapacağı atılımların ve elde edeceği başarıların da bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Hemşerimiz Abdulkadir Emin Önen'e bu önemli görevinde muvaffakiyetler diliyor, Ülkemiz ve Milletimiz adına bu tarihi fırsatın en iyi şekilde değerlendirilmesini temenni ediyoruz.

Abdülkadir Emin ÖNEN Kimdir;

15 Mart 1976 yılında Ankara'da doğdu. İlköğrenimini Ankara Bahçelievler Ulubatlı Hasan İlköğretim Okulunda ve Ortaöğrenimini Ankara Gazi Anadolu Lisesinde tamamladıktan sonra İstanbul Fatih Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. 2003'te 'Türk Dış Politikasında Asya Algısı' konulu tez çalışması ile Siyaset Bilimi alanında yüksek lisansını yaptı.

Özel sektörde 5 yıl boyunca Yatırım Danışmanı, Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Müdür olarak yöneticilik görevi yaptı. Çin Halk Cumhuriyeti'nde ithalat ve ihracat alanında faaliyet gösteren Danışmanlık Şirketi kurdu.

2007 yılı Genel seçimlerinde AK Partiden 23. Dönem Şanlıurfa Milletvekili seçildi. AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı görevinde bulundu.

Türkiye-Filipinler Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı seçildi.

Aynı dönemde Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi Türk Gurubu (AGİT) ve TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi olarak görev yaptı.

24. Avrupa Güvenlik İş Birliği Teşkilatı, AGİT BaşkanYardımcılığı, (AGİT) Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİTPA) Türk Grubu Başkanı seçildi.

Türkiye-Çin Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı ve TBMM AB Uyum Komisyonu Üyesi, TBMM Türkiye- AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi olarak görev yaptı.

Aynı zamanda TBMM Asya Parlamenterler Asamblesi (APA) Türk Gurubu Başkanı oldu. Bu görevini yaparken Şam'da yapılan APA Genel Kurulunda APA Genel Başkan Yardımcılığına seçildi.

2011 yılı genel seçimlerinde 2. kez Şanlıurfa Milletvekili seçilen Önen, Türkiye'nin uluslararası ilişkiler nezdindeki temaslarında faal olarak yer aldı.

Abdulkadir Emin Önen Ocak 2016 tarihinde, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı olarak atandı.

Ulusal ve uluslararası basın organlarına Türk iç ve dış siyasetine ilişkin düzenli olarak beyanat veren Önen; iyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Çince bilmektedir.

Önen evli ve 3 çocuk babasıdır.