İLKHA/ Kur'an Nesli Platformu tarafından ilan edilen 'Ağustos Ayı Namaz Ayı' etkinlikleri kapsamında 7 ile 10 yaş arası çocuklara yönelik 'Hayat Namazla Güzel' programı düzenlendi.
Namaz ibadetine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen programda bir araya gelen çocuklar, program öncesi doyasıya eğlendiler.
Siverek'te 'Hayat Namazla Güzel' programı kapsamında 15 günlük abdest ve namaz eğitimini başarıyla tamamlayan erkek ve kız çocuklarına yönelik Halit Bin Velit Camii'nde etkinlik düzenlendi.
Kur'an Kerim kıraatiyle başlayan program, çocukların okudukları Kur'an-ı Kerim tilavetleri, şiir ve ilahiler ile devam etti. Renkli görüntülere sahne olan program, aileler tarafından da takdirle karşılandı.
Programda yapılan konuşmalarda, namazın önemi, çocuklarının namaz kılmasını isteyen ebeveynlerin öncelikle kendilerinin namaz kılması ve çocuklara model olması gerektiğine vurgu yapıldı.
Peygamber Efendimizin zamanında çocukların mescitte arka tarafta saf tuttukları ve namaz kıldıklarına dikkat çekilirken, çocuklara namazın sevdirilmesinin önemine değinildi.
Programın ardından duygularını paylaşan çocuklar ise 15 günlük eğitim süresince çok güzel bilgiler edindiklerini, abdest ve namazı öğrendiklerini ifade ettiler.
Program yapılan dua ile sona erdi.