AA / Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Musul kentine yönelik saldırılarından kaçarak Viranşehir ilçesine gelen Yezidi aileler zor koşullarda hayata tutunmaya çalışıyor.
Yezidiler Derneği Başkanı Nuri Benzer yaptığı açıklamada, ilçedeki Yezidi sayısının 3 bini aştığın söyledi. Sığınmacıların bir kısmının yakınlarının yanına yerleştiğini belirten Benzer, çok sayıdaki misafirin ise depolarda barındığını dile getirdi.
Viranşehir Belediyesinin Oğlakçı Mahallesi'ne 400 çadır kurduğunu anımsatan Benzer, "Sayı her geçen gün arttığı için aileleri çadırlara yerleştirmeye başladık. Öncelikle sığınmacıların barınma ihtiyacını gidermeyi hedefliyoruz. İnşallah daha sonra gıda ve ilaç ihtiyaçlarını karşılamaya çalışacağız" dedi.
Benzer, sığınmacı sayısı artacağı için her kesimden destek beklediklerini kaydetti.
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Başkanı Behçet Atila ise Yezidilere nakdi ve ayni yardımda bulunduklarını söyledi.
Şuanda insanların bir şekilde barındığını ancak kışın bu durumun zorlaşacağını aktaran Atila, "Vatandaşlarımızdan gücü nispetinde bu ailelere yardımda bulunmalarını istiyoruz" diye konuştu.
Atila, savaş mağdurlarına herkesin sahip çıkması gerektiğini sözlerine ekledi.