Haber Merkezi / 2017-2018 Eğitim ve Öğrenim sezonunu 2. yarıyılının ilk gününde minik öğrencilerle birlikte Çocuk ve Gençlik Oyun Dünyasında minik öğrencilerle ağaç dikimi programına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, geleceğin mimarları olan çocuklar kendilerine yönelik hayata geçirilen projeye ağaç dikerek sahip çıktıklarını belirtti.
Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip Şanlıurfa'da gençleri önemsediklerini aktaran Başkan Nihat Çiftçi, gençlere yönelik bir çok önemli çalışmaya imza attıklarını söyledi.
Çiftçi, Şanlıurfa'da Şuana Kadar Yer Almayan Oyun Gurupları Bu Projede Yer Alacak
Şanlıurfa'da Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Şehrimi Seviyorum Ağacımı Dikiyorum' projesi kapsamında başlatılan 2 milyon ağacı ve bitkiyi toprakla buluşturma çalışmalarında her kesimden yoğun katılımla gerçekleştirdiklerini anımsatan Başkan Nihat Çiftçi, 'Şehrin dört bir tarafından katılımla 13 ilçenin tamamında ağaç ve bitkileri toprakla buluşturuyoruz. Bu çok önemli bir çalışma. Şehirleri imar eden çocuklarımızı ve gençlerimizi düşünmemiz ve şehir olarak çok çalışmamız lazım. Kentin dört bir yanında başlattığımız çalışmalarımıza 29 bin metrekarelik alana sahip Çocuk Oyun Dünyası ile devam ettiriyoruz. Çocuklarımızın aileleri ile gelip keyifli bir zaman geçireceği bir alan olacak. Tırmanma alanları, biyolojik göletler, atlama kuleleri olmak üzere toplamda 29 üniteden oluşacak geniş kompleksli bir eğlence merkezi haline gelecek. Ailelerinde çocuklarını izleyebileceği seyir terasları, restoranlar ve oturma alanları olacak. Şanlıurfa'da şuana kadar yer almayan oyun grupları bu proje de yer alacak. Bahar aylarında bitecek olan bu projeyi Şanlıurfa'mıza kazandırdığımız için çok mutluyuz. Emeği geçen tüm kadrolarımızı kutluyoruz ' dedi.
Öte yandan açıklamasında Türkiye'nin sınır güvenliği noktasında bölge için önemli ve büyük bir mücadele verdiğinin altını çizen Başkan Nihat Çiftçi, 'Ülkemizi müdafaa etmek için büyük bir özveri sergileyen Ordumuza Allah'tan güç ve kuvvet diliyorum. Şehitlerimize de Allah'tan rahmet ailelerine başsağlığı diliyorum. Bizlerde bu güzel ülkemizin bu kadim Şanlıurfa toprakları için çalışıyoruz' şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile park alanında ağaç diken öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği projenin kendilerini heyecanlandırdığını ifade ettiler.
Ayrıca Büyükşehir Belediyesi'nin toplu taşıma araçlarıyla okullarından alınarak proje alanına getirilen öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunuldu. Öğretmenleri tarafından doğa ve ağaç sevgisi anlatıldı.