İLKHA/ Mevlid Kandili münasebetiyle Hilvan Kaymakamlığı ve Anadolu Erkek İmam Hatip Lisesi iş birliğince etkinlik düzenlendi.
Gençlik Merkezi'nde düzenlenen Mevlid-i Nebi Etkinliğine İlçe Kaymakamı Furkan Duman, Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turgut, HÜDA PAR Hilvan İlçe Başkanı Osman Göçmen, Müftü Vekili Süleyman Bür, oda başkanları, parti başkanları, öğrenciler ve halk katıldı.
Program, İmam Hatip Lisesi öğrencisi İsmail Bolgaz'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti başladı. Programa konuşmacı olarak katılan İlçe Müftü Vekili Süleyman Bür, gençlere Bi'r-i Maune'de kurulan tuzakla 70 Kur'an hafızı sahabenin şehid edildiği olaydan örnekler vererek günümüzde bu olayın farklı bir versiyonu olan sosyal medyanın gençleri ne şekilde manevi bir ölüme götürdüğüne dikkat çekti.
Bür, 'Gençlerin şuna dikkat etmesi lazım. Medine'de yetmiş tane kurra, hafız vardı. Akşamları Medine'nin farklı farklı evlerine gidiyorlardı. Orada Kur'an-ı Kerim ve farklı irşad faaliyetleri yapıyorlardı. O yetmiş kurra Bi'r-i Maune olayında şehid edildi. Bugün ise gençlerin önüne çıkacak olan Bi'r-i Maune olayı nedir peki? Bizim gençlerimiz İslam'ı yayarken kimse onların karşısına çıkıp önlerini kesip tuzak kurup onları şehid etmeyecektir. Bi'r-i Maune tuzağından daha büyük bir tuzak vardır ki, genç kardeşlerim o da sosyal medya ve internet bağlantılarıdır. O gün gençlerin önüne çıkan tuzak Bi'r-i Maune tuzağıydı bugün ise sosyal medya tuzağıdır. Sosyal medya evvela bizden zamanımızı alır. Bugün sosyal medya denilen şey adeta gençleri bir örümcek ağı gibi sarmış ve onlara sürekli zaman kaybettiriyor. Bugün geldiğimiz noktada sadece telefonla selfie çekerken dünya genelinde 300'e yakın insan hayatını kaybetmiştir. Sosyal medya bizden mahremiyeti kaldırdı. Uyardığım şey sosyal medyaydı ve teşvik ettiğim şey de ilimdir.' dedi.
Program daha sonra öğrencilerin okuduğu Kürdçe Mevlid-i Şerif ile öğrencilerin okuduğu ilahiler, 40 hadis okuma, şiir, oratoryo gösterisi ile devam edip İlçe Kaymakamı Furkan Duman'ın öğrencilere verdiği ödüller ile sona erdi.
Öte yandan imam hatipli öğrenciler, yatsı namazından sonra da Hilvan Şeyh İsa Camisi'nde program düzenledi. Camide kılınan yatsı namazı sonrası camide İslam coğrafyası için dua edilip aynı şekilde Mevlid okunup ilahiler seslendirildi.