AA / Alınan bilgiye göre, Paşabağı Mahallesi'nde eğitim veren özel lise, MEB tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında geçen hafta kapatıldı.
Okul önünde toplanan bir grup öğrenci, dönem sonuna kadar okullarında eğitimlerine devam etmek istediklerini belirterek, eylem yaptı.
Ellerinde dövizler de taşıyan grup, polisin uyarısının ardından okul binasına geçerek öğretmenleriyle görüştü.
Görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan okul yöneticilerinden Eyüp Gök, eğitim öğretim yılı başında 82 Suriyeli öğrencinin kaydının sehven Türk öğrenci olarak yapıldığını, bu yanlışlığı da daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirdiklerini iddia etti.
Yanlışlıkla kaydedilen öğrencilere devlet desteği verilmemesi için ilgili yerlere dilekçe sunduklarını ileri süren Gök, 'Dilekçemizi verdik ve bundan dolayı zimmete geçirilmiş bir kuruş dahi yoktur. Bununla ilgili gerekli evrakları öğrencilerimize göstereceğiz.' dedi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de okulun Bakanlık tarafından kapatıldığını, öğrencilerin mağdur edilmeyeceğini, oluşturulan komisyon tarafından çeşitli okullara kayıtlarının yapılarak, yeni okullarında eğitim öğretimlerine devam edeceklerini bildirdi.