Haber Merkezi / Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, seçim vaatleri projelerini bir bir hayata geçiriyor.
2019 yılında göreve geldikten kısa bir süre sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Millet Bahçesi projesinin Viranşehir'de yapılması için görüşen Başkan Ekinci'nin isteği ve talebi Bakan Kurum'dan onay almış, 25 Mart 2021 tarihinde ihalesi yapılmıştı. İhale sürecinin ardından 11 Ağustos 2021 tarihinde devasa projenin yapım çalışmalarına başlandı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Viranşehir Belediyesi işbirliği ile Curcup deresinde 215.000, m² (215 dönüm) alan üzerinde yapımı devam eden çok amaçlı Millet Bahçesi, 2022 yılının sonlarına doğru tamamlanması bekleniyor.
Yeşil alanların yanı sıra birçok donatıyı da bünyesinde barındıracak Millet Bahçesi, şehrin gürültüsünden uzaklaşarak, rahatlamak ve nefes almak isteyenlerin uğrak noktası olacak. Yapım çalışmaları tamamlandığında Viranşehir'in çehresini değiştirmekle kalmayıp, İlçeye önemli bir değer katacak olan Millet Bahçesi'nin 2022 yılının sonlarına doğru tamamlanarak, hizmete girmesi hedefleniyor.
Vatandaşların aileleri ile sosyalleşebileceği modern bir yaşam alanını ilçeye kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, 'Yapım çalışmaları bittiğinde Millet Bahçesi ile vatandaşlarımızın nefes alacağı, sosyal ve kültürel etkileşimde bulunabileceği ve ailece hoşça vakit geçirebilecekleri bir alanı halkımızın hizmetine sunacağız.' dedi.
Viranşehir'in geleceğine kalıcı eserler bırakmak için çaba sarf ettiklerini sözlerine ekleyen Başkan Ekinci, 'Daha yeşil, daha çağdaş ve yaşanabilir bir ilçe hüviyetine ulaşmak için başlattığımız hizmet atağımızı 2022 yılında da tempo artırarak devam ediyoruz. İlçemizin sosyal yaşamına farklı güzellikler kazandıran park alanlarımızın sayısını hızla artırmaktayız. Hizmete giren ve yapımı devam eden parklarımız ilçemizin genel görüntüsüne pozitif katkı sağladığı gibi kurulduğu mahallelerin yaşam kültürüne ve hayatına farklılık kazandırmaktadır. Bütün gayretimiz; ilçemiz sakinlerine, daha mutlu olacakları bir ortam hazırlamak ve daha çevreci yaklaşımlarla onlara hizmet edebilmektir. İlçemizin bütün bölgelerinde ailelerimizin gönül rahatlığıyla gelip dinlenebileceği, spor yapabileceği, çocuklarımızın keyifle vakit geçirebileceği yeni sosyal yaşam alanlarını tek tek hizmete sunuyoruz. Her şey modern ve güzel ilçemizin ve değerli hemşerilerimizin refahı ve huzuru içindir. ' ifadelerini kullandı.
Yapım çalışmaları tüm hızıyla devam eden Millet Bahçesinde mesire alanı, Millet kıraathanesi, egzersiz ve çocuk oyun alanları, bisiklet parkuru, koşu ve yürüyüş parkuru ile dinlenme alanları yer alacak.