Haber Merkezi / Mesaisine; Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) binaları yer alan, ancak çeşitli sebeplerle üretim dışı kalmış fabrika binalarını incelemekle başlayan Vali Erin, büyük kapalı ve açık alanlara sahip üç fabrika binasını ziyaret etti.
Şahıs veya tüzel kişi mülkiyetinde olan fabrikaların durumu hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Erin, büyük emek ve çabayla kurulan fabrika binalarının atıl halde kalmasına razı olamayacaklarını söyledi.
Vali Erin, Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında mali destek sağladığı, ilave kamu kaynakları ile Şanlıurfa OSB'de 13 fabrika binası yaptıklarını ve tamamını ayakkabı üreticilerine tahsis ettiklerini hatırlattı. Yine Şanlıurfa OSB'de gayri faal halde bulunan bir fabrika binasını da sahibi ile anlaşarak, 10 ayrı fabrika binasına dönüştürmek için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Vali Erin, burada yapılacak fabrika binalarında üretime geçecek müteşebbislerin tahsis başvurusu yapmış olduğunu dile getirdi.