İLKHA/ Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsünde dolaşan köpeklerden tedirgin olan öğrenciler, yetkililerin duruma el atmasını istedi.
Geçtiğimiz günlerde Harran Üniversitesi Paramedik bölümü öğrencisi genç kız, Osmanbey Kampüsü içerisinde başıboş köpeklerin saldırısı sonucu yaralanmıştı.
Kampüs içerisinde dolaşan köpekler yüzünden okula korkarak geldiklerini ifade eden öğrenciler, köpeklerin her an saldırma korkusu içerisinde olduklarını dile getirdiler.

'Öğrenciler için daha güvenli bir ortam sağlanmasını istiyoruz'
Öğrenciler için güvenli bir ortam isteyen bir üniversite öğrencisi, 'Kampüste otobüse binmek için bölümden çıktığımızda uzunca bir mesafeyi çoğunlukla yürüyoruz. Yürüyüş yolumuzda iki adımda bir yemek aramak için kampüse inmiş köpeklerle karşılaşıyoruz. Her seferinde korkuyla 'acaba yanından geçersek bize saldıracak mı? diye düşünmek zorunda değiliz. Bir an önce kampüste aç gezen bu hayvanların daha iyi bakılacağı bir yere alınmalarını ve öğrenciler için daha güvenli bir ortam sağlanmasını istiyoruz.' dedi.

'Artık markete bile çıkamıyoruz'
Kampüste bulunan başıboş köpeklerden şikayetçi olduğunu ifade eden bir öğrenci, 'Ben kampüsteki köpekler üzerine bir şikayetimi dile getireceğim. Köpekler, başta kız öğrenciler olmak üzere herkesin korkulu rüyası oldu. Artık markete bile çıkamıyoruz. Her an bir yerden köpek çıkabilir korkusuyla yaşıyoruz. Daha dün gece iki kızın peşine bir köpek takıldı; bizim arkadaş grubumuz kalabalıktı diye gelip yanımızda durdular. Yanımızdaki arkadaşlarımız köpeklerin bize saldırmaması için onları korkutup kaçırdı. Durum bu haldeyken tek başına dışarı çıkmak hakikaten çok zor oluyor. Gerekli yerlere şikayetlerin ulaşmasını istiyorum!' şeklinde konuştu.

'Daha kaç öğrenci başıboş köpekler tarafından mağdur edilecek?'
Öğrenciler mağdur edilmeden soruna çözüm bulunmasını isteyen bir öğrenci ise, 'Harran Üniversitesinde başıboş dolaşan köpekler artık çizmeyi aşmış durumda. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve Harran Üniversitesi Rektörü Mehmet Sabri Çelik'e sizin aracılığınızla seslenmek istiyorum. Daha kaç öğrenci başıboş köpekler tarafından mağdur edilecek? Daha kaç kişi bu tür mağduriyet yaşayacak ki sonra bu tür olaya el atacaksınız? Çok merak ediyorum. Hemen bu konuda gerekli önlemleri almaya davet ediyorum. Oturduğunuz koltuğun hakkını vermek zorundasınız.' İfadelerini kullandı.

'Öğrencilerin korkulu rüyası haline geldi'
Başıboş köpeklerin öğrenciler için korkulu bir rüya olduğunu söyleyen bir üniversite öğrencisi ise, 'Harran Üniversitesinde son zamanlarda öğrencilerin korkulu rüyası haline gelen başıboş hayvanlar, her an saldırabilir durumdadır. Köpekler, geçen bir arkadaşa saldırıp hastanelik olmasına sebep olmuştu. KYK yurdunda kalan öğrenciler marketten alışveriş yapmaktan korkar olmuş. Bu sorun bir an önce çözüme kavuşturulmalı.' dedi.