AA / Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, genç bir nüfusa sahip Şanlıurfa'da daha önceleri sadece futbol konuşulurken artık basketbol, voleybol, badminton, boks, kick boks, judo, wushu, atletizm gibi bir çok spor dalında hem sporcu sayısında artış yaşandığını, hem de milli takımlara çok sayıda sporcu gönderdiklerini ifade etti.
Şanlıurfa'dan çeşitli branşlardan milli takımlara 55 sporcu gittiğini belirten Yıldız, şunları kaydetti:
"Bilek güreşinden 11 erkek 3 bayan toplam 14 milli sporcumuz var. Güreş'ten 13, judo'dan 11, karete'den 4 erkek ve 3'te bayan olmak üzere 7 milli sporcumuz var. Vücut geliştirme dalından 2, wushu'dan 8 olmak üzere tüm branşlarda 55 milli sporcumuz bulunmaktadır. Bu yıl wushu branşında çok dereceler elde ettik. 2014 yılı içerisinde wushu'dan 8 sporcumuz milli takıma çağrıldı. Oradan ulusal ve uluslararası müsabakalardan derecelerle döndüler. Yine Bayan futbol takımımızla da büyük başarılar elde ettik. U15 Milli takım aday kadrosuna çağrılan takımızın tecrübeli file bekçisi Bedriye Cam'ı kutluyorum. Bu gün bu başarılı sporcularımıza çeşitli spor malzemesi yardımında bulunduk. Bu başarıların asıl mimarları ilimizde yapılan spor tesisleşmesine katkı sunan başta sayın bakanımız, milletvekillerimiz, valimiz ve Büyükşehir Belediye başkanımızdır. Tesisleşmenin artması ile birlikte başarı da beraberinde geliyor. Ben tüm antrenörlerime, il temsilcilerime, il müdürlüğü personelime teşekkür ediyorum."
Wushu Antrenörü Özcan Güngör ise 2014 sezonunun da wushu'dan 8 milli sporcu çıkartarak Şanlıurfa da rekor kırdıklarını belirterek, hedeflerinin Avrupa ve Dünya şampiyonaları da büyük dereceler kazanmak olduğunu kaydetti.