Haber Merkezi / Yeşilay ilkelerine göre ailelerin gençlerini yetiştirmesi zararlı alışkanlıklara karşı daha duyarlı ve dikkatli olmak için konulan isim Türkiye'de bir ilk olması yönünden de çevrede dikkat dikkat çekmektedir. Apartman sakinlerinden ve Yeşilay şube başkanı Muharrem Çelik apartman ismi ile ilgili şu açıklamaları yaptı.
Çelik, 'daha önceleri arsasına sahip olduğumuz Mahmut güç ile birlikte 1 yıl önce bir müteahhide yaptırdık 8 katlı ve 8 daireden oluşan apartmanımızın bitiminden sonra apartman sakinleri ile evimde bir toplantı tertip diyerek apartman yöneticisini seçtikten sonra apartmanın ismini 'Yeşilay' önerim üzerine komşularım tarafından oybirliği ile kabul edildi'
Bu duyarlılıklarından dolayı komşularına teşekkür eden, Çelik, 101 yıl önce zararlı alışkanlıklarla mücadele için kurulan Yeşilay'ın ilk defa sivil halk tarafından apartmanlarına isim olarak konulması yönünden de Yeşilayımızın önemi açısından bu davranışın çok önemsendiğini belirti.Çelik, Bu açılışı koronavirüsten dolayı ertelediğini belirtti. Apartman yöneticisi iş adamı Ahmet Özbay apartman açılışına gelen herkese teşekkür ederek komşum Yeşilay Şube başkanı sayın Muharrem Çelik beyin önerisi üzerine Yeşilay apartmanı isminin apartmanlarına vermelerini ve bu kararın çok doğru bir karar olduğunu söyleyerek Yeşilay apartmanı isminden dolayı apartmanımızda başta sigara olmak üzere zararlı alışkanlıklar konusunda hassas davrandığını söyledi.
Özbay apartmanımızda sigara içilmesine izin vermiyoruz bunun için de apartmana kamera takıldığını ve içenlerin de cezalandırıldığını söyledi.
Yeşilay apartman yöneticisi Ahmet Özbay gençlere çocuklara sahip çıkmak için aileleri bilgilendirmek için Yeşilay isminin önemli ve etkili olduğunu söyledi. Bunun içinde Yeşilay ismini apartmanılarına koyduktan sonra daha da iyi fark ettik dedi apartman yöneticisi Ahmet Özbay apartman açılışına katılan Yeşilay şube başkanı ve yöneticilerine teşekkür etti
Açılışta Yeşilay Şube başkanı Muharrem Çelik apartman yöneticisi Ahmet Özbay'a plaket verdi.
Çelik apartmandaki çocuklara da Yeşilay'ın ürünlerini hediye etti. Açılışa karate 5 dam 4 kademe antrenörü Abdülhamit Ünal karate antrenörü Mustafa dolap Yeşilay gençlik Komisyonu üyeleri Yeşilay yöneticileri ve apartman sakinleri katıldı. Dualar eşliğinde apartman kurdelesi birlikte kesildi.