Seyfullah Polat

Şanlıurfa'nın turizm potansiyelini ortaya çıkartmak ve Şanlıurfa'nın turizmden hak ettiği payı almasını sağlamak için turizm paydaşlarını tek çatı altında toplayan Şanlıurfa turizm Geliştirme A.Ş. faaliyete başladı. Genel Müdür Mehmet Uncu hayata geçirmeyi planladıkları faaliyetleri gazeteciler ile paylaştı.

Şanlıurfa'da turizm alanında faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra özel sektörü tek çatı altında toplamayı ve Şanlıurfa turizmini tanıtım, organizasyon, alt yapı yatırımları ile hak ettiği noktaya taşımak için Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi gibi 17 paydaş tarafından ortak olarak kurulan Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. faaliyetine başladı.

Dedeman Otelde düzenlenen basın toplantısında Şanlıurfa'da faaliyet gösteren gazeteciler ile bir araya gelen Şanlıurfa turizmini Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Uncu ve ekibi şirketin amacı ve yürüteceği çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu. Şirketin yapılanması hakkında bir sunum gerçekleştiren Genel müdür Mehmet Uncu yaptığı açıklamada Şanlıurfa'nın çok önemli turizm potansiyeline sahip olduğunu belirterek ; 2019 yılının sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Göbeklitepe yılı ilan edilmesi ile birlikte yıl içinde yapılacak etkinlikler Kültür ve turizm Bakanlığı ve yerel katılımla planlanmış olup gerçekleştirilmeye başlanmıştır. Göbeklitepe etkinliklerine ek olarak turizm deneyiminin geliştirilmesi için altyapı faaliyetlerinin öncelikleri kapsamında Turizm alanlarında altyapı eksikliklerinin tamamlanmasının takip edilmesi, konaklama arzının arttırılması, turizm standartlarının ve kalitesinin geliştirilmesi üzerine yoğunlaştırılacaktır' diyerek hayata geçirmeyi planladıkları eylem planının anlattı.

Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran Genel müdür Mehmet Uncu altyapı sorunlarının çözümü ile birlikte özellikle inanç turizmi konusunda Şanlıurfa'yı merkez haline getirmek istediklerini belirterek kültür turizmi konusunda da Çin ve Japonya başta olmak üzere Uzakdoğu ülkelerinden Şanlıurfa'ya ve bölgeye turist çekmeyi hedeflediklerini belirtti.