İLKHA/ Basına kapalı gerçekleşen ziyaret sonrası bir değerlendirmede bulunan Aydın, AFAD Kampı çalışanları başta olmak üzere halkın kendilerine yansıyan sorunlarını konuşmak üzere İlçe Kaymakamı Hamza Özer'i ziyaret ettiklerini belirterek, 'faydalı bir görüşme oldu, umarım sorunların çözümü için faydalı bir adım olur.' dedi.
Ziyaretin önemli nedenlerinden birinin de kendilerine müracaat eden taşeron işçisi AFAD Kampı çalışanlarının kadroya alınıp alınmayacağı ile ilgili mesele olduğunu söyleyen Aydın, görüşmeye dair şu bilgileri verdi:
'Kamp çalışanları bizi ziyaret ederek muhatap bulamadıklarını ve sorunlarını iletecek bir yetkiliye ulaşamadıklarını bize söylediler. Bunun üzerine HÜDA PAR olarak, Kaymakamlığı ziyaret ettik. Kamp çalışanları, 'daha önce bizler, AFAD'a gittiğimizde siz kaymakamlığa, Kaymakamlığa gittiğimizde ise siz, AFAD'a bağlısınız' cevabını aldık' diyorlar. Bunun üzerine İlçe Kaymakamlığını ziyaret ederek durumu izah ettik. Kaymakam bey, 'Kamp Akçakale Kaymakamlığına bağlıdır. AFAD'ın Akçakale temsilcisi biziz. Kamp işçilerinin geçici olduğunu, bununla ilgili şuanda herhangi bir işlem yapılmadığını, fakat mevzuat değişir, Bakanlar Kurulu toplantısında yeni bir karar alınırsa veya Cumhurbaşkanı direkt talimat verirse bu konuda bizler, bir gün içerisinde bütün işçilerimizi kadroya almak durumundayız.' dedi.'

'Zaman daralıyor ve bu zamana kadar bir açıklama yapılmadı'
Yaklaşık 5 yıldır kampta 'geçici personel' olarak çalıştığını söyleyen taşeron işçi ise konu hakkında şunları söyledi: '5 yıldır AFAD Akçakale Süleymanşah Konaklama Tesisinde görev yapmaktayız. 5 yıldır bu kampın cefasını çekiyoruz. 696 sayılı KHK'da yayımlanmasına rağmen ve birçok devlet kurumuna gelen resmi yazılar sonrası işçiler kadroya alınmaya başlanmasına rağmen, bir türlü bizim durumuzu netleştirilmedi.'
Bu muammanın çözülmesini istediklerini belirten taşeron işçisi, 'Bu kanun geçici barınma merkezlerinde çalışanları kapsıyor mu, kapsamıyor mu? gibi belirsizlikler var. Devlet büyüklerimizden bu karışıklığı giderecek bir açıklama bekliyoruz. Bizlerde bu vatanın evlatlarıyız. Yeri geldi gecemizi gündüzümüze kattık. Zaman daralıyor ve bu zamana kadar bir açıklama yapılmadı. Resmiyette şartlarımızın uyup uymadığını bile bilmiyoruz. Başvurumuzu kabul edecek bir yetkili bulamıyoruz.' dedi.