Haber Merkezi / Tarihin sıfır noktası olarak bilinen, Bereketli Hilal'in tepesi Göbeklitepe'yi gezerek önemi hakkında bilgiler alan çocuklar daha sonra amfi tiyatro alanında kendileri için hazırlanan etkinlik alanında Harran Üniversitesi Öğretim Görevlisi Necla Tosmur danışmanlığında baskı-resim atölyesi, Öğretim Görevlisi Mehmet Emin Hatipoğlu danışmanlığında heykel atölyesi ve Harran Üniversitesi Müzik Bölümü öğrencilerinin hazırladığı müzik dinletisi ile keyifli anlar yaşadılar. Etkinlik boyunca öğrencilere Harran Üniversitesi Sinema TV Bölümü öğrencileri fotoğraf çekerek eşlik etti.
Harran Çocuk Üniversitesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından imzalanan protokol çerçevesinde Şanlıurfa'nın farklı ilköğretim okullarında eğitim gören yaklaşık 100 öğrencinin katıldığı şenlik, İlköğretim çağındaki öğrencilere Göbeklitepe üzerine bilgi aktarmak ve gerek görsel gerekse işitsel becerilerini arttırmak amacıyla yola çıktı.
Harran Çocuk Üniversitesi Müdürü Doç. Dr. Hülya Karataş, Müdür yardımcıları Öğr. Gör. Hüseyin Koç ve Dr. Öğretim Üyesi Emine Teker, etkinlikte yer alan çocuklara güzel bir gün geçirmek için çalıştılar. Etkinlik sonunda, emek veren öğretim üyeleri ve görevlilere Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Esra Siverekli plaket takdim etti.