Seyfullah POLAT / Yürütmüş oldukları faaliyetlerle ilgili bilgi veren Osman bin Affan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhammed Salih El Zahir, 'Türkiye genelinde İstanbul, Hatay, Gaziantep ve Şanlıurfa illerinde faaliyet gösteriyoruz. Suriye içinde ise İdlip kırsalı, Türkmen Dağı ve Fırat Kalkanı bölgesinde olmak üzere toplam 11 adet kampımız bulunuyor. Bu kamplarımızda yardım ve eğitim odaklı faaliyetler sürdürüyoruz' dedi.
Şimdiye kadar 76 bin öğrenciye eğitim desteği sağladıklarını ifade eden Zahir, 'Ağırlıklı olarak okuma-yazma, Kur'an, Tecvid ve diğer fenni derslere yoğunlaşıyoruz. Başarılı olan öğrencileri, işbirliği yaptığımız üniversitelere yönlendiriyoruz. Eğitimlerini devam ettirebilmeleri için burs desteği veriyoruz. Son olarak Microsoft yetkilileriyle imzaladığımız anlaşmayla bin öğrencimiz Office programı sertifikası alacak' diye konuştu.

ŞİMDİYE KADAR 76 BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİM DESTEĞİ SAĞLADIK
Yürütmüş oldukları faaliyetlerle ilgili bilgi veren Osman bin Affan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhammed Salih El Zahir, 'Derneğimiz 2012 yılında kuruldu. İstanbul, Hatay, Gaziantep ve Şanlıurfa'da faaliyet gösteriyoruz. Genel merkezimiz Şanlıurfa'da. Savaş mağdurları ağırlıklı olmak üzere her yaştan ihtiyaç sahibi kardeşlerimize eğitim desteği sunuyoruz. Şimdiye kadar Suriye içinde bulunan kamplarımızda 75 bin öğrenciye ulaştık. Türkiye genelinde ise yardımda bulunduğumuz bin öğrencimiz bulunuyor. Urfa'daki faaliyetlerimize 2016 yılında başladık. Harran Barınma Kampı'nda eğitim ve yardımda bulunduğumuz 650 öğrencimiz var. Eğitimlerimizin içeriği öğrenci kitlesine göre değişiyor. Okur-yazar olmayan insanlar var. Eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalan öğrenciler var. Ağırlıklı olarak okuma-yazma, Kur'an, Tecvid ve diğer fenni derslere yoğunlaşıyoruz' diye konuştu.

SUDAN VE MALEZYA'DAKİ ÜNİVERSİTELERLE İŞBİRLİĞİ YAPIYORUZ
Üniversitelerle işbirliği yaparak başarılı öğrencileri lisans eğitimine taşımak istediklerini belirten Zahir, 'Sudan'da bulunan Uluslararası Hartum Üniversitesi'nin organize ettiği açık öğretim lise programı var. Bin öğrencimiz bu programdan faydalanarak lise diplomasına kavuştu. Bu üniversitenin yapmış olduğu sınavda dereceye giren 38 öğrenciye de burs veriyoruz. Malezya'da bulunan Uluslararası Medine Üniversitesi ile koordineli bir çalışma yürütüyoruz. Bu üniversiteye gönderdiğimiz öğrencilerimize burs desteği sağlıyoruz. Bunun yanında Microsoft yetkilileriyle bir anlaşma imzaladık. Bu anlaşmayla bin öğrencimiz Office programı sertifikası alacak' ifadelerini kullandı.

SURİYE İÇİNDE 11 KAMPIMIZ BULUNUYOR
Suriye içinde İdlip kırsalı, Türkmen Dağı ve Fırat Kalkanı bölgesinde olmak üzere toplam 11 adet Osman bin Affan Kampı bulunduğunu vurgulayan Zahir, 'Bu kamplarımızda yardım ve eğitim odaklı faaliyetlerimiz sürüyor. Kurban bayramında ihtiyaç sahibi ailelere et ve gıda paketi dağıttık. Suriye içinde ve Türkiye'de bulunan öğrencilerimiz için eğitim sponsorları buluyoruz. Katar, Kuveyt ağırlıklı olmak üzere körfez ülkelerinde faaliyet gösteren derneklerle iletişim halindeyiz. Maddi yardımların çoğunu resmi kanallarla bu derneklerden alıyoruz. Derneğimizin Uluslararası Yetimi Koruma Platformu'na üyeliği bulunuyor. Bu vesileyle hazırladığımız projelere destek alabiliyoruz. Bunun dışında hayırseverlerin destekleri de bulunuyor' dedi.

TÜRKİYE, MAZLUMLARIN DUASINI VE RIZASINI KAZANIYOR
Türkiye'nin dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara her daim yanında olduğunu belirten Osman bin Affan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhammed Salih El Zahir, 'Türkiye, devleti ve milletiyle tüm mazlum coğrafyadaki halklara yardım elini uzatıyor. STK'lar aktif bir şekilde ihtiyaç sahibi ailelerin yardımına koşuyor. Türkiye, göstermiş olduğu bu çabayla mazlumların duasını ve rızasını kazanıyor. Bugün dünya üzerindeki hiçbir ülke, bu coğrafyalardaki dramlara Türkiye kadar insani yaklaşmıyor. Bu nedenle Allah, İslam'ın son kalesi olan bu toprakları huzur ve güvende tutsun, fitne ve belalardan uzak eylesin' diyerek Türk halkına minnettar olduklarını aktardı.

GAPGÜNDEMİ AİLESİNE AYRICA TEŞEKKÜR EDİYORUZ
GAPGündemi ailesinin muhacir Suriye ve Irak aydınları için bir yol gösterici olduğunu ifade eden Zahir, 'Son olarak GAPGündemi ailesine ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Suriye'deki savaşın başladığı 2011 yılından bu yana, izlediğiniz yayın politikasıyla mazlumlara destek oldunuz. Ülkelerini terk etmek durumunda kalan aydınlarımıza kapınızı açarak onları art niyetli insanlardan uzak tuttunuz. Onların gurbette de olsa kalemleriyle ülkelerine hizmete devam etmelerine imkan sağladınız. Allah sizlerden razı olsun. Yazı İşleri Müdürünüz Veysel Polat'ı gıyaben tanıyorduk. Bu ziyaretimizde şahsen tanışma imkanı bulduk ve bundan onur duyduk. Kendisi Urfa'da saygın yeri olan gönül insanlarından biri, şükranlarımızı iletiyoruz' diyerek sözlerini noktaladı.