Bu yıl altıncısı düzenlenecek olana festivalde, yörede yetişen meyvelerden yapılan Halfeti'ye özgü lezzetler beğeniye sunulacak. Şanlıurfa'da son yıllarda öne çıkan Gastronomi turizmi açısından önem taşıyan festivalde, yöre halkının bitkilerden yaptığı yemek kültürünün tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması hedefleniyor.
FESTİVAL 3 GÜN SÜRECEK
7 Mayıs'ta Yaban Meyveleri Toplama Yürüyüşü ile başlayacak olan etkinlikler, meyve ağaçları dikimiyle devam edecek.
8 Mayıs'ta ise Jens Notroof ve Betül Çeçen 'Meyve Mutfağının Dünü ve Bugünü' sergisinin açılışı gerçekleştirilecek. Aynı gün Nevin Halıcı, Bayram Özrek, Ceyhun Uçuk, M. Fatih Kayıran Anadolu'nun Meyve Yemekleri Paneli'ni gerçekleştirecek.
Festival Alanı Açılışında ise katılımcılara ekmek arası kara dutlu Şabut balığı ikram edilecek. Şanlı Gastronomi Eğitimciler Derneği Meyve Dekor Atölyeleri etkinliğinin de gerçekleştirileceği festivalde ünlü sanatçı Sevcan Orhan, Halfetililere unutulmaz bir müzik ziyafeti sunacak.
Festivalin son günü olan 9 Mayıs'ta ise Ünlü Şeflerle Atölyeler etkinliğinde gerçekleşeceği festival, Dr. Laura Dietrich'in Meyveler ve Avcı Toplayıcı Mutfağı Söyleşisi ile son bulacak.