Seyfullah POLAT/ Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından imara açılan Kaşmer Dağı ile ilgili çeşitli iddialar ortaya atılırken konu ilgili olarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Nihat Kılıç iddialara cevap verdi.

Linç edilmeye çalışılıyoruz
Büyükşehir Belediyesi Şeref salonunda çok sayıda basın mensubunun katıldığı basın toplantısında konuşan Nihat Kılıç yaptığı açıklamada; ' İktidarı ve muhalefeti ile Avrupai bir plana imza atmış olan Şanlıurfa Büyükşehir Meclisimiz maalesef bir algı operasyonu ile linç edilmeye çalışılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi'nin Ankara'da konu ile ilgili kurumları bilgilendirmesi dolayısı ile Meclis Başkan Vekili olarak bu açıklama yapmak durumunda kaldım. İddialara söz konusu alan 5 Nisan 2015 tarihinde dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın altında imzası bulunan ve Bakanlar Kurulu Kararı ile Kentsel Dönüşüm Alanı ilan edilmiş bir alan. Büyükşehir Belediyesi olarak bu karardan sonra burayı Kentsel Dönüşüm Alanı olarak şerh düşmüşüz ve ilgili kurumlara yazı yazmışız. ' diyerek dönemin Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve ekibini Şanlıurfa için önemli bir karara imza attıklarını dile getirdi.

Arsa baronlarına teslim olmayacağız
Alınan karar ve yapılan proje hazine arazilerinin işgalden kurtarıldığını belirten Nihat Kılıç açıklamasına devamla; ' 5000 dönüm araziyi biz işgalden kurtararak Şanlıurfa halkına kazandırdık. 60 Milyon TL harcayarak burayı Şanlıurfa'ya kazandırdıktan sonra TOKİ'ye de vermedik çünkü TOKİ'nin konut yapmak için arazi almasında herhangi bir kanuni zorluğu yok. 2 yıldır alınmış karar var ve herkesin haberi var. Bu karar ve proje siyasi hayatımıza da mal olsa arsa baronlarının algı operasyonlarına kurban gitmeyeceğiz. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclisi bu konuda dik durmuştur ve durmaya da devam edecektir. Biz %96'ı kamu alanı olan bir yeri imara açmışız' diyerek % 4lük özel şahıslara ait olan yerlerin tapu kayıtlarının incelenebileceğini, bu yerlerin Tarım İl Müdürlüğünün iade yerlerin olduğunu belirterek iddia sahiplerini iddialarını ispat etmeye çağırdı.


Rektör işine baksın. Üniversite memlekete ne kazandırmış?
İmza attıkları kararın arkasında olduklarını dile getiren Nihat Kılıç, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın'nı da verdiği beyanatlardan dolayı eleştirerek; Hollanda'nın tarım alanları Şanlıurfa kadar ve yıllık 95 Milyar Euro tarımsal ihracatı var. Ey, Rektör bey! Sen tarım arazilerinin bu kadar geniş olduğu Şanlıurfa'da tarım adına Harran Üniversitesi olarak ne yaptın? Hangi çalışmayı yaptınız da Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurumlar yanında durmadı? Teknokenti yine biz yaptık kendilerine' diyerek Rektör Ramazan Taşaltın'ın üniversite yerleşkelerinin imara açılması isteğini eleştirdi.
Meclis Üyelerinden kimsenin imara acılan bölgede arazisin olmadığını iddia eden Nihat Kılıç belgesi olanların açıklaması gerektiğini belirterek yapılan çalışmanın Balıkgöl Yerleşkesine zararının olmayacağını belirterek 2015 yılında imara açılan bölge ile ilgili itirazların günümüzde dile getirilmesinin altında başka amaçların ve rant kaygısısın olduğunu dile getirdi.